Slovenija
6090 ogledov

Tonin se iskreno opravičuje

Matej Tonin Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Obrambni minster Matej Tonin se iskreno opravičuje Jocu Pečečniku, ki še vedno čaka na plačilo 4,5 milijona evrov za dobavo mask FFP2, ki jih je Zavod za blagovne rezerve maja prevzel.

Podjetnik Joc Pečečnik zato toži Zavod za Blagovne rezerve. Njegovo podjetje Public Digital Infrastructure je sredi maja Zavodu za blagovne rezerve dobavilo slab milijon mask tipa FFP2. Kot poroča POP TV, so naročili tisto, kar sta želela medresorska skupina oziroma ministrstvo za gospodarstvo. Najprej so naročili vzorce, ki so jih pristojni potrdili, podjetje pa nato naročilo in pripeljalo. 

Joc Pečečnik in Zdravko Počivalšek ob prevzemu mask | Avtor:
Maske sprva niso imele oznake CE, ki je v danem trenutku zaradi pomanjkanja ustrezne opreme niso rabile, ko je prišlo do spremembe pa je dobavitelj naredil certifikat. Pečečnik je za omenjeno televizijo dejal, da so bili maske pripravljeni zamenjati za take, ki so se prodajale v Nemčiji, a so tak predlog na zavodu zavrnili. Prav tako niso želeli plačati računa v višini 4,5 milijona evrov. Pečečnik je dejal, da je založil lasten denar, da je SID banki vrnil kredit in da je še vedno dolžan dobavitelju. 

Na zavodu pravijo, da sta dve analizi pokazali, da dotične maske niso ustrezne za zaščito proti covidu-19, zato so plačilo zadržali. Minister za obrambo pa je dejal, da se je "nakup zaščitne opreme histeriziral in kriminaliziral do takih razsežnosti, da si zavod ne upa plačati niti že dostavljene zaščitne opreme. Pečečniku se iskreno opravičujem, ker sem ga prosil, naj državi pomaga v najtežjih trenutkih, danes pa je zaradi tega oškodovan, kaznovan in zasramovan". 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
  • Kirka 22:04 28.januar 2021.

    Iskreno se opravičujem državi, ker letos in naslednja leta ne bom plačala davkov.

  • radsemastimzmesom 20:42 28.januar 2021.

    JOC, v kolikor so maske neustrezne, zahtevaj, da ti vse, do zadnje vrnejo. Verjetno tega ne bodo mogli izvesti, saj so jih že vse porabili.

  • Antihojsarbeback 10:35 28.januar 2021.

    Kar sodelujte z lopovsko vladno mafijo in boste ostali še brez gat. Ta gamat je edino za na Goli otok.