Slovenija
1414 ogledov

To vlada pripravlja glede STA

STA Slovenska tiskovna agencija Saša Despot
Predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin je v pogovoru za POP TV dejal, da se zadeve v zvezi s Slovensko tiskovno agencijo (STA) rešujejo.

Matej Tonin je v pogovru za POP TV v ponedeljek zvečer dejal: "Ravno danes smo se pogovarjali, da se pripravlja posebna uredba, v kateri bomo te razmere, nastale med STA in državo, tudi uredili." 

Konkretno vsebine uredbe ni predstavil. Kot je dejal, zelo ceni delo STA in tudi ministrstvo za obrambo ima sklenjeno posebno pogodbo z agencijo.

Na vprašanje, zakaj je potrebna donacijska kampanja Za obSTAnek je odvrnil, da je to akcija novinarjev. "Če bi direktor dal vse potrebne podatke, bi bil ta problem že davno rešen," je poudaril.

STA je sicer zahtevano dokumentacijo vladi oziroma njenemu predsedniku Janezu Janši dostavila v aprilu, od tam so jo poslali nazaj, a je STA sprejem pošiljke zavrnila. Medtem STA že 152 dni opravlja javno službo po zakonu o STA brez financiranja države, ki ga ta isti zakon predpisuje. Prav tako financiranje javne službe v skladu s poslovnim načrtom STA predpisuje sedmi protikoronski zakon. Prav včeraj pa se je iztekla kampanja Društva novinarjev Slovenije in prijateljev STA, v okviru katere so zbrali okoli 250.000 evrov za ohranitev javne službe STA.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 08:03 01.junij 2021.

    https://demokracija.si/izpostavljeno/800-kilogramov-kokaina-razkrita-imena-pripadnikov-kavaskega-klana-v-sloveniji/

  • viljem 07:57 01.junij 2021.

    A sedaj je pa ta mamin sine dežurni lažnivec za prikrivanje priprav na državljansko vojno s strani naci SDS