Slovenija
10757 ogledov

Tonin voščil Janši za božič, voščilo ni prijazno

vlada zabava matej tonin janez janša s kozarcem Reševalni pas/Twitter
"Dragi Janez, v Novi Sloveniji ti želimo lep advent in doživet Božič. Posveti ga družini. Za Novo Slovenijo ti ni potrebno skrbeti. Znamo sami," je Janezu Janši v tvitu zabrusil Matej Tonin, predsednik NSi.

"Sprla" sta se zaradi reforme postopka imenovanja sodnikov. "Sodna elita in Janez Janša nas prepričujeta, da ohranimo obstoječ sistem. Da ohranimo krivosodje. V Novi Sloveniji pa zahtevamo temeljito reformo sodstva," je svojo objavo začel Tonin.

Zdaj sodnike predlaga Sodni svet, ki ga stoodstotno obvladuje tranzicijska levica), Državni zbor pa jih v 99,9 odstotka primerov potrdi, piše Tonin in trdi, da je nujna temeljita prenova tega sveta.

"Predlogom NSi nasprotuje Slovensko sodniško društvo, Sodni svet, Vrhovno sodišče, vse sodniške organizacije, “eminentni” sodniki (Nina Betteto, Miodrag Đorđević, Vesna Bergant Rakočević, Vladimir Horvat …). Sodna elita razume, da jim predlogi NSi lahko vzamejo njihov monopol. Je pa osupljivo, da jim pri tem asistira Janez Janša," se čudi Tonin in navrže še nekaj obtožb na Janšev račun.

"Zgodba okrog ustavnih sprememb in vsakodnevni napadi na NSi so tipičen primer destruktivnega obnašanja Janeza Janše. Vse o naravi Janeza Janše pa pove spodnji posnetek zadnjega soočenja na RTV 2008. Potem, ko je Andrej Bajuk za vlado Janeza Janše dal vse, kar je lahko, mu stal ob strani vsa štiri leta, si na koncu ni zaslužil niti to, da bi ga Janša uvrstil v svojo ekipo za nov mandat. Izbral bi Petra Groznika namesto Andreja Bajuka, ki mu je štiri leta kril hrbet in zanj plačal visoko politično ceno. Po drugi Janševi vladi se je zgodba ponovila. Ljudmila Novak mu je stala ob strani do konca, ko so ga že vsi partnerji zapustili, vendar jo je kljub vsemu napadal z arhivi. V tretji vladi smo mu stali ob strani in trdo delali v enem najtežjih obdobji v zgodovini Slovenije. V zahvalo nas napada že cel mandat," je nad Janšo razočaran Tonin.

A Janša mu ni ostal dolžan. "Ko Matej Tonin skupaj z Levico, SD in Svobodnjaki odpravlja krivosodje. In ima svoje volivce za bedake. Ob glasnem hihitanju tranzicijske levice, ki neznansko uživa  v tej situaciji," je napisal Janša.

"Leta 2008 je dr. Bajuk sam prosil, naj ga ne štejemo v našo ekipo StSv pred volitvami, saj ste mu očitali, da je NSi preveč v senci SDS. Spomnite se odprtih pisem lastnemu predsedniku in izjav, češ da vas SDS reže kot salamo," je zapisal Janša. Dodal je še, da Ljudmile Novak ni nihče napadel "z arhivi", ampak je takrat "NSi pomagala tranzicijski levici zapirati še tisto malo arhivov, kar jih niso skurili".

Glede reforme imenovanja sodnikov, ki je razlog zadnjih trenj med SDS in NSi pa je Janša napisal tole: "Danes Državni zbor lahko zavrne sporne kandidate za sodnike, če za to obstaja navadna večina. Nekateri pa sploh niso predlagani, ker se bojijo razprave v DZ. Po vaši “reformi” bo sodna večina  + tranzicijska levica v Sodnem svetu brez javnosti lahko potrdila vse," je prepričan Janša.

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • bobubob 14:54 11.december 2023.

    Tonin, Janša, Golob, isto sra*nje, drugo pakovanje, bi rekli naši južni bratje, ki pa še premorejo koga, ki upa javno povedati, da je ta EU kup skorumpiranih birokratov, ki hlapčujejo ZDA s svojimi zelenimi gretardizmi, z brezumno podporo največjemu Ukrajincu, ...prikaži več z ukrepi, popolnoma skregani z vsako zdravorazumsko logiko dobrega gospodarja, ja, pa s podporo strupenim cepivom, ki niso nič drugega kot genski strup, hujši kot v EU tako opevani a drugje prepovedani glifosat... Sami piromanski gasilci

  • Friderik1950 15:52 10.december 2023.

    Konsolidacija desnice je bržkone odvisna tudi od medsebojnega zaupanja in spoštovanja med strankami. Tu je Janša delal največje napake, saj se je vedno po prvem mandatu postavljalo vprašanje s kom sploh v koalicijo. Spomnim se tako gospoda Presečnika SLS, ki ...prikaži več, ki je v prvi janševi vladi za govornico potarnal, da ko vlada naredi nekaj dobraga je to zasluga SDS, ko pa kaj zamoči je zato kriva koalicija. Res nerodno.

  • Plavi-mil 11:24 10.december 2023.

    Tonik je en kre..., ni mi jasno zakaj se ti farški podrepniki kregajo in iščejo zunanjega sovražnika, luda mila in pogorelc sta popolnoma zadosti, sta jih že potopila.