Slovenija
20 ogledov

Topla voda je že zdavnaj odkrita

Inovativnost je pot do razvoja in zaščita pred povprečnostjo, se strinjajo nagra Žurnal24 main
Posavske inovacije. Dvanajst si jih je prislužilo priznanje. Na uradu za intelektualno lastnino kritični.

Krško. Območna gospodarska zbornica je včeraj podelila priznanja 12 posavskim inovatorjem. Prejeli so jih Argas, UTS, Urban Pfeifer in partnerji, kar dve Šolski center Krško-Sevnica, dve TPV Brežice in eno TPV prikolice, poleg njih še Inplet, Elmont, Sistemi IN ES, Kanja Brege ter Konrad Ajster. Nagrajencem je čestital tudi Jurij Žurej, direktor Urada RS za intelektualno lastnino.

Veliko stvari že odkritih
Žurej je podjetjem svetoval, naj, če kaj ne bi bilo jasno, pokličejo na urad. “Šestdeset milijonov evrov je bilo lani vloženih v odkrivanje tople vode, ki je že zdavnaj odkrita,” je bil piker Žurej in dodal, naj razvojniki in tisti, ki investirajo v razvoj, preverijo spletne strani, kaj je že odkrito in kaj ne. Pravi, da je v Sloveniji malo svetovalcev in veliko “poklicanih”, zato ima kar tri četrtine predlogov procesno napako in zaradi napak večina patentov ni sprejeta. “Na račun zavrnjenih predlogov se kvazisvetovalci izgovarjajo na zbirokratizirano državo, za popravljeno napako pa od podjetij zahtevajo dodaten denar,” je bil kritičen Žurej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.