Slovenija
18 ogledov

Topleje in suho bo

Pred nami so sončni dnevi. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Čaka nas suh teden, ki bo postregel s temperaturami nad 20 stopinj Celzija.

"Danes, jutri in v torek bo kar precej jasno, čez dan se lahko pojavi kopasta oblačnost. Danes se lahko pojavi nekaj severovzhodnega vetra, na Primorskem lahko tudi šibka burja, a bo jutri veter že ponehal," napoveduje dežurni meteorolog Andrej Pečenko. Jutrišnje jutro bo podobno sveže kot današnje, kar pomeni, da se bodo temperature gibale okoli ledišča. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 12 do 17, na Primorskem do 20 stopinj.

 

V sredo, četrtek in petek bo precej jasno in toplo. "Od srede naprej se lahko čez dan najvišje temperature dvignejo čez 20 stopinj," pravi Pečenko. Toplejša bodo tudi jutra, saj se bodo jutranje temperature gibale nad lediščem.

Kako kaže prihodnji konec tedna?

Ob koncu tedna se bo spet pojavilo nekaj oblačnosti, v hribih je možna tudi kakšna ploha. Začetek prihodnjega tedna bi lahko postregel z nekaj padavinami predvsem v zahodni in deloma osrednji Sloveniji, ne kaže pa na splošno poslabšanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.