Slovenija
21 ogledov

Tošić ostaja v priporu

Tošić za zdaj ostaja za zapahi. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Ljubljansko okrožno sodišče je v preiskavi Balkanski bojevnik izdalo sklep o uvedbi preiskave. Dragan Tošić ostaja v priporu, njegov zagovornik Janez Koščak pa se bo pritožil.

Pritožili so se tudi drugi zagovorniki ostalih obdolžencev, je še pojasnil Koščak. Senat okrožnega sodišča v Ljubljani o tem še ni odločil, je pa Koščak dodal, da se v tem času že opravljajo določena preiskovalna dejanja. Možnost ustavne pritožbe še vedno preučujejo.

Tošić in še osem obdolženih sicer v priporu ostajajo vsaj do konca avgusta, trije pa so v hišnem priporu. Akcija je stekla 25. maja, ko so kriminalisti po večmesečni preiskavi opravili več kot 30 hišnih preiskav in priprli 14 ljudi ter pri tem zasegli orožje in prepovedano drogo. S Policijske uprave Ljubljana so takrat sporočili, da gre za organizirano hudodelsko združbo z mednarodnimi razsežnostmi. Po zaslišanjih so dvanajstim osumljenim odredili pripor ali hišni pripor, dva pa so izpustili, ker ni bilo pripornih razlogov.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.