Slovenija
20 ogledov

Tovorna ladja oplazila križarko

(Foto: null) Žurnal24 main
V koprskem pristanišču je tovorna ladja ob pristajanju oplazila potniško ladjo Thompson Spirit. Poškodovanih ni bilo, nastala pa je večja gmotna škoda.

"Ob pristajanju 264 metrov dolge kontejnerske ladje je prišlo do trka s potniško ladjo, ki je bila privezana ob pomolu. Po naših podatkih ni bil v nesreči nihče poškodovan, medtem ko gmotno škodo še ocenjujemo,“ so nam zatrdili na Upravi RS za pomorstvo. Do nesreče je prišlo malo čez peto uro popoldan.

Po prvih ocenah inšpekcijske službe je potniška ladja utrpela 20 metrov dolgo odrgnino, približno 20 metrov nad morjem.

Tovorna ladja Madinah arabskega ladjarja UASC, ki ima kar 52 tisoč ton nosilnosti, je koprsko pristanišče obiskala prvič, vozi pa na liniji Kitajska - Jadran.

Bodo pot nadaljevali z avtobusom?
Potniška ladja Thompson Spirit, angleškega tour operaterja Thomson, katere posadka šteje 480 ljudi, na krovu pa je bilo v času nesreče nekaj nad 1.300 ljudi, je v Koper priplula ob sedmi uri zjutraj s Krfa, zvečer ob 23. uri pa bi morali pot nadaljevati za Benetke.

Iz Uprave za pomorstvo so nam sporočili, da potapljači še vedno pregledujejo trup potniške ladje pot morsko gladino. V primeru, da bi bil trup resneje poškodovan, bi morali potnike iz Kopra v Benetke prepeljati z avtobusi. Več informacij o okoliščinah nesreče bo znanih v ponedeljek zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.