Slovenija
7251 ogledov

Tovornjak podrl semafor, hidrant, drevo in ograjo. Voznik je mrtev.

Prometna nesreča pri Murski Soboti CZR Domžale
Ob 8.29 je v križišču Kamniške in Industrijske ceste v Preserjah pri Radomljah tovorno vozilo iz kamniške smeri zapeljalo čez nasprotni pas ter podrlo semafor, hidrantni priključek, drevo in ograjo zasebne stanovanjske hiše, poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Policija je sporočila, da je 43-letni voznik tovornjaka umrl. Do nesreče najverjetneje prišlo zaradi zastoja srca.

Prve ugotovitve kažejo, da je 43-letni srbski voznik tovornega vozila s pripetim priklopnikom vozil po regionalni cesti iz Kamnika proti Domžalam. V semaforiziranem križišču z Industrijsko cesto je pri speljevanju zapeljal naravnost skozi križišče, kljub temu, da je stal na pasu za zavijanje levo. Pri tem je podrl semafor, trčil v betonsko ograjo in nato v smreko ob križišču.

Voznik je ob trčenju ostal ukleščen v kabini. S tehničnim posegom so ga rešili gasilci. Kljub nudenju prve pomoči, je voznik na kraju umrl. Domnevajo, da je do trčenja prišlo zaradi zastoja srca voznika, točen vzrok pa bo pokazala obdukcija, so še pojasnili na policiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • NeAnonimni 14:40 14.marec 2019.

    Nisem še videl voznika tovornjaka, ki bi živel zdravo življenje.

  • Avatar aron222
    aron222 13:19 14.marec 2019.

    Tile šoferji vozijo na dve kartici. Delodajalec jih sili v prekršek da delajo čez dovoljen po zakonu dovoljen čas. Pa po dvorišču Tuša vozijo z drugimi karticami potem pa s svojo na cesto . . . . PREKORAČUJEJO VSE MOŽNE ...prikaži več ČASE. Delodajalec pa pravi da kazen tako ni visoka ter da jo on plača če te slučajno dobijo. KAJ PA SEDAJ KO JE SMRTNI PRIMER ? ? Kako bo pa to plačal.