Slovenija
18 ogledov

Tovornjakarji brez počitka

Počivališča bodo zgradili v dveh mesecih, parkiranje za tovorna vozila pa ne bo Žurnal24 main
Avtocesta. Počivališči bosta dokončani maja, avtocesta do poletne sezone.

Ob avtocesti pri Radovljici gradijo počivališči, na katerih bosta tudi bencinska servisa, obratovati pa bosta začeli konec aprila oziroma maja.

Končana bo poleti
Avtocesta
. Po pogodbenem roku naj bi bila dokončana konec avgusta, na Darsu pa so povedali, da bodo dela zaključena v začetku julija.

Na vsakem počivališču bodo bencinski servis s trgovino, okrepčevalnica, površine za počitek in rekreacijo ter parkirni prostori za osebna vozila in avtobuse, parkiranje za tovorna vozila pa ne bo dovoljeno. Servisa gradi podjetje OMV Slovenija, ki bo, kot so pojasnili na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars), najemnik obeh počivališč; izbran je bil z javnim razpisom, edino merilo za izbor pa je bila najvišja ponujena najemnina.

Delovna mesta in turizem
Na zahodni strani bo zunaj ograje počivališča zgrajeno še zunanje točilno mesto za gorivo, ki bo namenjeno lokalnemu prebivalstvu, dostop na počivališče skozi mrežno ograjo pa bo mogoč le za pešce. Župan Ciril Globočnik vidi v počivališčih turistično priložnost za radovljiško občino in za nova delovna mesta. "Z investitorjem se skupaj z blejsko in bohinjsko občino dogovarjamo o turističnih informacijskih točkah na počivališčih," je dodal župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.