Slovenija
51 ogledov

Tovornjakarji podivjano vozijo skozi vas

(Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Trata. Divji vozniki kršijo vsa mogoča cestna pravila – v krožišču vozijo v nasprotno smer, izsiljujejo prednost ...

Civilna iniciativa Trata zaskrbljeno in težko pričakuje nadaljevanje gradnje južne dovozne ceste. Opažajo namreč, da se skozi vas spet povečuje promet do nove industrijske cone, za težave pa krivijo občino ter nevestne voznike. Občinska uprava dokončno rešitev predvideva še letos.

Dela stojijo

Železniški podvoz je izdelan, ceste proti Godešiču pa še ni. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Južna dovozna cesta, ki bo novo industrijsko cono povezala s cesto Škofja Loka–Ljubljana, se konča pod novim železniškim mostom v kupu zemlje. Civilna iniciativa se sprašuje, kdaj bo dokončana. Dela stojijo, skrbijo pa jih tudi govorice, da pogojev za napovedano spomladansko nadaljevanje del še ni. “Menda zemljišča sploh niso odkupljena,” ugibajo.

Predvidevajo še letos

Zahodna dovozna cesta je precej zdelana, še posebno v dvojnem ovinku, takoj po Å | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za ta odsek ceste je že sprejet lokacijski načrt; izdelana je tudi projektna dokumentacija,” zatrjujejo na loški občinski upravi, hkrati pa priznavajo, da pogajanja z nekaterimi lastniki zemljišč glede odkupa oziroma zamenjave res še potekajo. Vseeno zagotavljajo, da je gradnja predvidena za letos.

Zakaj vse več prometa
Na Trati opozarjajo, da na povečevanje prometa vpliva več dejavnikov. Raste število poslovnih objektov v coni, hkrati pa je edina alternativa – zahodna dovozna cesta – močno zdelana, pravijo in so prepričani, da se je zato vozniki tovornjakov vse bolj izogibajo. Krajani občino ob tem opominjajo na še eno obljubo. “Občinska uprava je zagotovila, da imajo vsi izvajalci v industrijski coni dosledna navodila, naj ne vozijo skozi vas,” povejo.

Podivjani vozniki kršijo vsa mogoča cestna pravila, skozi krožišÄe vozijo v n | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Da tak dogovor obstaja, občinska uprava potrjuje in spominja, da so bile za odvračanje nepotrebnega tranzitnega prometa nameščene tudi hitrostne ovire. Glede dotrajanosti zahodne razbremenilne ceste pojasnjuje, da je bil zaradi vgradnje vodovoda odstranjen asfalt. “Po dokončanju del na tej cesti bo asfalt nad traso vodovoda znova položen,” zatrjujejo.

Podivjani tovornjakarji

Industrijska cona

500 zaposlitev. Predvidenih deset proizvodnih obratov naj bi Škofji Loki prineslo 500 novih delovnih mest. Predvideni skupni stroški gradnje gospodarske javne infrastrukture znašajo 6,4 milijona evrov, pri čemer so Ločani 1,25 milijona pridobili iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Ob vsem tem krajane Trate še posebno skrbi kultura, kot pravijo, podivjanih tovornjakarjev: “Kršijo vsa mogoča cestna pravila. Občani v strahu samo čakamo, kdaj se bo zgodilo kaj hujšega.” Policijska postaja Škofja Loka pravi, da so zoper kršitelje že ukrepali in bodo tudi v prihodnje, sicer pa prometno varnost na območju Trate ocenjujejo kot dobro.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.