Slovenija
28 ogledov

Tovornjaki mimo tabel

Tovorna vozila kljub prepovedi vozijo po stari magistralni cesti od Kranja proti Žurnal24 main
Promet. Vozniki jezni zaradi tovornjakarjev, ki kljub prepovedi vozijo po magistralni cesti Kranj–Medvode.

“Vsak dan se vozim na delo iz Medvod v Kranj. Ob jutranjih konicah je že tako veliko gneče, povrhu pa v obe smeri vozijo vlačilci, ki se požvižgajo na prepoved vožnje za tovornjake, težje od sedem ton in pol, na magistralni cesti Kranj–Medvode,” je v protestu zapisal naš bralec.

Dodal je, da na tem mestu v vseh teh letih ni videl nobene policijske kontrole, ki bi tovorna vozila izločala iz prometa in voznike ustrezno sankcionirala: “Ne mine pa dan, da ne bi merili hitrosti na različnih odsekih omenjene magistralke. Gre predvsem za tovornjake slovenskih prevoznikov, tuji večinoma uporabljajo avtocesto.”

Povedal je, da je bil pred dnevi priča temu, da policijska patrulja, ki je merila hitrost na parkirišču centra za izobraževanje na Laborah, le nekaj metrov za tablo, ki prepoveduje vožnjo tovornjakom, težjim od 7,5 tone, ni ustavila voznika slovenskega vlačilca, ki je peljal mimo njih. Svoje pričevanje je podkrepil s fotografijo.

55 kaznovanih
Na Policijski upravi Kranj očitke bralca zavračajo. Kot je povedal tiskovni predstavnik Leon Keder, so lani zaradi neupoštevanja prepovedi vožnje tovornih vozil nad 7,5 tone napisali 55 odločb o prekršku, letos pa že deset. “Glede konkretnega primera na Laborah pa lahko povemo, da sta policista, medtem ko je bralec posnel fotografijo, zaradi neprilagojene hitrosti ravno obravnavala voznika osebnega avtomobila renault laguna. Na fotografiji se tudi vidi, da je vozilo za vozilom policije, policist pa zato tovornega vozila ni videl.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.