Slovenija
15 ogledov

Tovšakova odstopila

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Hilda Tovšak je odstopila kot predsednica uprave Vegrada.

Prva dama Vegrada Hilda Tovšak je naredila, kar je napovedala že včeraj – dokončno je odstopila kot predsednica uprave Vegrada. Njen naslednik bo Boris Medved, družbo pa bo hkrati vodil tudi prokurist Simon Knez. Kot kaže, je na seji nadzornega sveta prišlo do kompromisa, saj naj bi bil prvi izbira Tovšakove, drugi pa prvega nadzornika v odstopu Klemna Boštjančiča.

Tovšakova je sicer zanikala, da bi rada zdaj postala predsednica nadzornega sveta.

Državni Posebni družbi za podjetniško svetovanje (PDP) na današnji skupščini Vegrada ni uspelo prepričati preostalih lastnikov družbe za imenovanje posebnega revizorja, ki bi preveril morebitno škodo pri nekaterih poslih.

Direktor PDP Matej Golob Matzele je napovedal, da bodo imenovanje posebnega revizorja zahtevali prek sodišča.

Člani skupščine so sicer podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu za lani, čeprav je PDP predlagala, da se razrešnica podeli le predsedniku nadzornega sveta v odstopu Klemnu Boštjančiču.

Prihod v družbi odvetnikov
Tovšakova in Boštjančič sta na sejo nadzornega sveta, ki se je začela ob 18. uri, prišla v spremstvu odvetnikov. Tovšakova je molčala, Boštjančič pa je dejal le, da ni seznanjen s kandidati, ki jih Tovšakova vidi kot svoje naslednike.

Seja nadzornega sveta je sicer potekala za zaklenjenimi vrati.

Tovšakova je že v nedeljo dejala, da se ne umika zaradi pritiskov ali pozivov k odstopu, temveč zato, ker je dokumentacija za prisilno poravnavo pripravljena in jo bodo oddali v ponedeljek.  Poudarila je, da odločitve ni sprejela pod nobenim pritiskom javnosti ali politike. "Ne zdi se mi umestno, da bi se kdorkoli vmešaval v takšne zadeve. Če so torej takšni pritiski bili, name niso vplivali," je dejala Tovšakova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.