Slovenija
23 ogledov

Tovšakova ostaja gradbena baronica

Direktorica Vegrada Hilda Tovšak je napovedala, da bo na jutrišnji seji nadzorne Žurnal24 main
Nadzorniki Vegrada ugotavljajo, da gradbeni velikan, ki se je v zadnjih mesecih znašel v težkem položaju, potrebuje od pet do 10 milijonov evrov injekcije. Neuradno: odstop Tovšakove zavrnili.

Nadzorni svet je na seji potrdil sporazum med družbo in upniki o ukrepih poslovnega in finančnega prestrukturiranja družbe, ki ga je uprava že uskladila z glavnimi deležniki podjetja.

Sporazum zajema prestrukturiranje dolga do bank, povečanje kapitala družbe s svežim kapitalom, konverzije obveznosti družbe v kapital ter delne odpise in popuste obveznosti do dobaviteljev.

Ta med drugim zajema povečanje kapitala z denarnimi vložki in konverzijo obveznosti družbe v kapital, o čemer bo junija odločala skupščina. Uprava in nadzorni svet menita, da predvideni ukrepi poslovnega in finančnega prestrukturiranja iz sporazuma upoštevajo interese vseh deležnikov ter zagotavljajo pogoje za prihodnje uspešno poslovanje družbe. Podrobnosti sporazuma med deležniki, med katerima sta največja državna Posebna družba za podjetniško svetovanje, ki ima v lasti 29 odstotkov Vegrada in Vegrad Naložbe, ki ima v lasti skoraj 57 odstotkov Vegrada, niso znani.

 

Je pa prvi nadzornik Klemen Boštjančič še pred sejo povedal, da Vegrad potrebuje od pet do 10 milijonov evrov svežega denarja. Rekonstrukcija naj bi sicer predvidevala tudi zmanjšanje števila zaposlenih z zdajšnjih 1.700 na 1.000.

 

Nadzorniki še naprej za Tovšakovo
Po poročanju Kanala A naj bi prva dama Vegrada Hilda Tovšak na seji ponudila svoj odstop, a naj bi ga nadzorniki zavrnili, saj naj bi želeli, da Tovšakova sama izpelje program rekonstruriranja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.