Slovenija
48 ogledov

Tovšakova se je slabo počutila

Hilda Tovšak Gergor Katič
Tovšakova se ni dobro počutila, priznala pa je tudi, da se pogaja o priznanju krivde in znižanju kazni.

Nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak se na današnji prvi obravnavi na celjskem okrožnem sodišču zaradi slabega počutja ni zagovarjala. Dejala je, da bo to storila na kakšni drugi obravnavi in pojasnila, da se je v sredo pogajala s tožilcem Stanislavom Pintarjem o priznanju krivde in posledično nižji kazni.

Sodnica Ingrid Lešnik je Tovšakovo na obravnavi vprašala, ali je zmožna spremljati sojenje, obdolžena pa je odgovorila: "Ne vem, zelo slabo se počutim. Šele ob 10.30 so me pripeljali iz Maribora, vendar potem nisem prosila za zdravnika. Sem pa bila že večkrat na zdravniškem pregledu". Kljub slabemu počutju pa Tovšakova obravnave ni zapustila.

"Tovšakova ni v najboljši kondiciji"

Zagovornik Tovšakove Boris Kanduti je pred obravnavo povedal, da zdravstveno stanje Tovšakove, ki je sicer v priporu zaradi drugega kaznivega dejanja, ni v najboljši kondiciji. Po njegovih besedah je izvedensko mnenje pokazalo, da ima Tovšakova težave z zdravjem, kljub temu pa sojenje lahko spremlja.

Gabriel: Niti centa se ni nakazalo brez njene vednosti

Gabrielova je na obravnavi povedala, da je bila Tovšakova glavna direktorica v pravem pomenu besede, z Vegradovega računa pa se niti centa ni nakazalo brez njene vednosti. Za Gabrielovo je bila Tovšakova garač in je tudi od drugih zahtevala, da veliko delajo. Dejala je še, da kot direktorica ni imela nobenih pooblastil in je morala za vsako zadevo pridobiti dovoljenje Tovšakove.

Tovšakova pobasala denar, namenjen družinama umrlih delavcev

Obtožnica Tovšakovo in Gabrielovo bremeni, da sta podrejeni delavki Majdi Volk naročili, naj iz blagajne vzajemne pomoči nekaj več kot 400.000 evrov nakaže na transakcijske račune družb Vegrad, Vegrad Projektivni biro in Vegrad Inde. Del teh sredstev, ki so bila namenjena družinam dveh umrlih delavcev, naj bi Tovšakova in Gabrielova vrnili v blagajno vzajemne pomoči, tako naj bi delavce in podjetniški sindikat dejansko oškodovali za okoli 220.000 evrov.

Sojenje se bo nadaljevalo 27. marca.

Komentarjev 4
  • d 18:28 21.marec 2013.

    upam da se bo stegnla v zaporu

  • Pepe1 17:23 21.marec 2013.

    Sedaj se Tovšakova počuti slabo,kako se je pa počutila ko je mrtvenemu delavcu pobasala denar mislim da ji takrat ni slabelo tak človek se meni ne smili in zato mora odsedeti kar ji pripada

  • Bozidar.Frelih 16:54 21.marec 2013.

    Ne, zaprtost jo daje. Donat baje nič ne pomaga.