Slovenija
18 ogledov

Tovšakova zasačena

(Foto: Žurnal24)
1/10
Žurnal24 main
Na Bravničarjevi ulici v Ljubljani smo ta teden prvo damo velenjskega Vegrada Hildo Tovšak že drugič ujeli po pogovorih pri notarju.

Danes smo jo v objektiv ujeli ob odhodu iz smeri notariata Jožeta Sikoška. Medtem ko je Tovšakova hitela po opravkih, jo je pred stavbo čakal voznik z modro-sivim vozilom BMW 530 xd. Naša novinarka jo je prosila za izjavo, a jo je Tovšakova zavrnila.

Naj omenimo, da je bila predvčerajšnjim pripravljena dati kratko izjavo za naš časopis. Danes se je tako brez izjave hitro usedla v volkswagen touarega s konjiško registracijo, potem ko se je s sogovornikoma nekaj časa pogovarjala pred stavbo notariata. Voznik njenega BMW-ja pa se je po kratkem dogovarjanju z njo odpeljal kar sam.


Druge opravke je imela Tovšakova morda tudi včeraj, saj saj sta jo na sestanku s podizvajalci Vegrada o projektu Celovški dvori zastopala Barne Poberžnik in Matej Košič.

Vegrad osimim podizvajalcem pri projektu Celovški dvori dolguje okoli 10 milijonov evrov. Dokler ne dobijo poplačanih terjatev, ne nameravajo predati dokumentacije, zaradi česar Vegrad ne more pridobiti uporabnega dovoljenja. 419 od skupno 833 stanovanj v Celovških dvorih je kupila Mestna občina Ljubljana s svojim in republiškim skladom.

Konkretne rešitve od nikjer
Vegrad je pristal, da s podizvajalci uredi kupoprodajni odnos, kar pomeni, da priznava nastali dolg. ''Vendar pa Vegrad zdaj ne more nič narediti, ker nima ne stanovanj ne denarja,'' je povedal Miro Požar, predsedni  Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu. ''Bodoči kupci in najmeniki bodo dobili stanovanja, podizvajalci pa bodo poplačani,'' je bil optimističen Požar po sestanku, ki se ga je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Brez ključnega akterja
Včerajšnjega sestanka pa se niso udeležili predstavniki NLB. Podizvajalci so kot kompenzacijo za del svojih terjatev vzeli nekaj stanovanj (bilo naj bi jih od 10 do 20), ki pa jih ne morejo prodati. NLB namreč noče izdati izbrisnih pobotnic. Janković je na sestanku napovedal, da bo NLB poskušal prepričati k sodelovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.