Slovenija
30 ogledov

Tovšakova: Zemljišča samo z družbo

(Foto: IFP) Žurnal24 main
Pri poslih Vegrada in Hypo banke naj ne bi šlo za nič nenavadnega, zatrjuje nekdanja prva dama Vegrada Hilda Tovšak. Hypo banka naj bi imela takšen model poslovanja.

Tožilstvo preučuje nakup nekaj projektnih družb oziroma njihovih deležev, ki so bile lastnice zemljišč, pred tem pa je zemljišča kupila in na te družbe prenesla Hypo banka, je za Pop TV dejal okrožni državni tožilec Stanislav Pintar. Po njegovih besedah je predmet preiskovanja, zakaj so bile kupnine nakazane nekaterim družbam v Lichtensteinu in ne Hypo banki.

Hilda Tovšak je za omenjeno televizijo zatrdila, da pri prenosu teh zemljišč iz Hypo banke na omenjene družbe ni sodeloval ne Vegrad ne nihče iz Vegrada. Na vprašanje, ali se ji ni zdelo nenavadno, da kupujejo družbe s sedežem v Lichtensteinu, je odvrnila, da ne. "Ni bilo mogoče kupiti samih zemljišč. Kupiti si moral družbe, ki so imela ta zemljišča, takšen je bil pač ta model, ki ga je Hypo uporabila," je pojasnila nekdanja prva dama Vegrada.

Tovšakova je dodala, da se niso imeli možnosti pogovarjati v času, ko so bila ta zemljišča še v lasti Hypo banke. "Hypo mora razčistiti, kako so se pravzaprav dogajali ti postopki, da so se ta zemljišča prenašala na te družbe," je zaključila Tovšakova.

V omenjeni zadevi naj bi bilo 10 ljudi, med katerimi niso samo nekdanji uslužbenci banke. Sumijo jih zlorabe položaja, prejemanja podkupnin in pranja denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.