Slovenija
14 ogledov

Tovšakovi rdeč karton

(Foto: IFP) Žurnal24 main
Častno razsodišče Združenja Manager je izključilo Hildo Tovšak, Kordežu pa izreklo opomin. Novi predsednik združenja je Dejan Turk.

Hilda Tovšak je bila izključena zaradi ravnanj, ki so v nasprotju z določili kodeksa etike. Binetu Kordežu so izrekli opomin, pri čemer si je častno razsodišče pridržalo pravico, da lahko njegovo ravnanje vnovič obravnava po zaključenih pravnih postopkih.

Na razgovor je bil vabljen tudi Boško Šrot, ki pa je vabilo zavrnil in izstopil iz članstva Združenja Manager. Častno razsodišče je zato v njegovi odsotnosti obravnavalo njegova ravnanja. Presodili so, da je s svojimi ravnanji kršil kodeks etike združenja v takem obsegu, da ne izpolnjuje več pogojev za članstvo in bi bil po presoji častnega razsodišča izključen. Ker je Šrot iz združenja izstopil januarja, mu ukrepa izključitve ni bilo mogoče izreči.

Odločitev pozdravlja tudi Klemenčičeva komisija
Dogajanje v združenju spremlja tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Komisija ne želi prejudicirati dela častnega razsodišča, pozdravlja pa odločitev enega pomembnejših stanovskih združenj v Sloveniji, da se na poti k povrnitvi ugleda in zaupanja javnosti opira na etiko, kar je vodstvo Združenja manager pred časom napovedalo ob srečanju z vodstvom Komisije.

"V Sloveniji imamo več stanovskih združenj in mnoga imajo svoje etične kodekse, ki pa so pogosto zgolj mrtva črka na papirju. Komisija bo vsebinsko in deklaratorno podpirala vsako stanovsko združenje, ki se bo zavezalo k spoštovanju splošnih in posebnih etičnih načel in bo le-ta tudi izvajalo, saj je prepričana, da bo na ta način uspešnejše tudi omejevanje korupcije," še dodaja komisija.

Dobili novega predsednika
Člani združenja so sprejeli sklep, da do pomladi 2012 predsedovanje prevzame Dejan Turk, dosedanji podpredsednik. V svojem nagovoru je Turk med drugim poudaril: "Že po svoji naravi sem človek akcije in ne velikih besed. Zato si bom v letu dni, kolikor nas loči do rednih volitev predsednika, prizadeval za konkretne predloge in tudi konkretne aktivnosti." Napovedal je, da se bo združenje zavzemalo za sprejetje socialne kapice, aktivno pa nameravajo sodelovati tudi pri delovnopravni zakonodaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.