Slovenija
16 ogledov

Toyota se širi v Rusijo

Proizvodnjo naj bi dolgoročno povečali na 200 tisoč avtomobilov. Žurnal24 main
Vodilni japonski avtomobilski koncern Toyota je v Rusiji pri Sankt Peterburgu odprl svojo prvo tovarno, v kateri naj bi proizvajali 50 tisoč avtomobilov letno.

Vodilni japonski avtomobilski koncern Toyota je v Rusiji pri Sankt Peterburgu odprl svojo prvo tovarno. Prvo vozilo znamke Camry je s tekočega traku tovarne odpeljalo v navzočnosti ruskega predsednika Vladimirja Putina.

V tovarni naj bi od leta 2009 naprej letno proizvajali 50.000 avtomobilov letno, po načrtih pa naj bi zmogljivosti tovarne dolgoročno povečali na 200.000 avtomobilov.

Rusija predstavlja močno rastoč trg avtomobilov z velikim potencialom. Poleg Toyote želijo v Rusiji proizvodnjo vzpostaviti tudi konkurenčni koncerni Nissan, Suzuki in Mitsubishi.

Na ruski trg pa je s proizvodnjo že prodrl nemški Volkswagen, ki je novembra v bližini Moskve odprl tovarno, vredno 500 milijonov evrov. Ameriški Ford ima v Rusiji proizvodni obrat že več let. Francoski Renault je decembra prevzel manjšinski delež, s katerim pa lahko prepreči sprejem nekaterih odločitev, v ruski tovarni AvtoVaz (Lada), osebna vozila družb BMW, General Motors in Kia se prav tako že proizvajajo v Rusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.