Slovenija
18 ogledov

Toyotina vozila na servis

(Foto: Gregor Prebil) Žurnal24 main
Toyota v preventivno servisno akcijo vpoklicala 1.700.000 vozil, večinoma na Japonskem. Različne napake bi lahko povzročile uhajanje goriva, a naš zastopnik pomirja: "Lahko počakate na redni servis."

Pri Toyoti so sprožili množičen odpoklic skoraj dveh milijonov vozil, šlo pa naj bi za preventivno servisno akcijo zaradi različnih napak, ki bi lahko povzročile uhajanje goriva. 

Iz Tokia so sporočili, da so zajeli široko paleto modelov, vključno z luksuznimi lexus IS 250 in IS 350 ter lexus GS 300 in GS 350, ki so jih v Severni Ameriki in Evropi skupaj prodali 280 tisoč, odpoklic pa velja tudi za limuzine avensis in Toyotine karavane v Evropi.
V Evropi bodo vpoklicali okoli 10 tisoč lexusov.

Pri modelih avensis lahko pride do težav na visokotlačni cevi goriva, na določenih vozilih pa do težav na protipovratnem ventilu črpalke za gorivo. Pri modelih lexus IS 250 pa lahko sčasoma pride do puščanja goriva na tipalu pritiska goriva, ki je vgrajen na razvodno cev goriva v motornem prostoru.

Ne gre za resno napako
"V Sloveniji bo v ta vpoklic zajetih 42 vozil. Lastniki bodo vabilo na brezplačni pregled in morebitno zamenjavo dobili po pošti. Sploh ne gre za napako, ki se je pojavila, ampak za to, da je bilo ugotovljeno, da debelina stene zadevnih cevk na določenem mestu ne ustreza našim standardom. Zato menimo, da bi v ekstremnih razmerah pri kakem vozilu utegnilo priti do puščanja goriva. Gre za prostovoljno preventivno akcijo Toyote. Ne gre za zadevo, ki bi bila resna ali nujna, zato lahko počaka na redni servis," je sporočil Jernej Bolka, vodja za stike s strankami pri Toyota Adria v Sloveniji, kjer še dodajajo, da je zaskrbljenost odveč. 

Nesreč ni bilo
Pri japonskem proizvajalcu avtomobilov še pojasnjujejo, da nesreč v zvezi z omenjeno napako ni bilo. Okoli 75 pritožb o napaki so prejeli iz Severne Amerike in več kot 140 z Japonske.
Največje število "vozil z napako," skoraj 1,3 milijona, je prav na Japonskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.