Slovenija
26 ogledov

Tožba, potem policija

Devetnajst dni po vložitvi tožbe Tušmobila zoper Mobitel se je zgodila kriminali Žurnal24 main
Zaporedje. Pred obiskom kriminalistov na Tušmobilu je ta vložil tožbo proti Mobitelu.

Šlamparija. “Podanih je bilo 12 kazenskih ovadb zoper 11 fizičnih oseb in eno pravno osebo,” na vprašanje, kje se nahaja leta 2009 izvedena preiskava Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS (Apek), odgovarjajo na Policijski upravi Ljubljana. Zaradi domnevne zlorabe položaja je bil takrat preiskan tudi nekdanji šef Apeka Tomaž Simonič, a naj bi kriminalisti po naših neuradnih informacijah odnesli bolj malo verodostojnih dokazov.

Zaman čakali na UVK
Po naših neuradnih podatkih je Tušmobil proti koncu prejšnjega leta Mobitelu dolgoval okoli 17 milijonov evrov. Po drugih, prav tako neuradnih podatkih pa zdaj dolguje največ tri milijone evrov. Sedemindvajsetega januarja je vložil tožbo zoper Mobitel, v kateri mu zaradi uvedbe paketa Itak Džabest očita domnevno zlorabo položaja.

Tožbo, ki jo je sestavila Odvetniška pisarna Zidar Klemenčič, so neuradno pisali že lani, a so čakali, ali bo urad za varstvo konkurence (UVK) kaznoval Mobitel zaradi spornega paketa, nam razlagajo dobro obveščeni viri. Potem ko je Jani Soršak zapustil mesto direktorja UVK, pa so po naših podatkih na Tušmobilu začeli tožbo zaključevati. UVK Mobitelu kazni sicer ni mogel izreči, ker zanjo ni imel podlage Evropske komisije.

Tušmobilov UMTS še visi
Mobitel in Simobil sta se na zavrnitev sklepa Apeka, da obnovi podelitev frekvence UMTS Tušmobilu, znova pritožila. “Pri postopku so bile ugotovljene nezakonitosti, ker javni poziv ni bil objavljen na spletni strani Apeka,” trdijo na upravnem sodišču. Sodišče je zadevo vrnilo v vnovični postopek, kar je Apek tudi storil in odločil, da operaterja, ki sta se pritožila, nista stranska udeleženca.

To pa v praksi pomeni, da Tušmobil lahko uporablja frekvence še naprej. Za komentar smo prosili tudi Tušmobil, a nam do zaključka redakcije niso odgovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.