Slovenija
181 ogledov

Tožba presenetila

slovenija 19.12.13. Dolenjska, Novo mesto, Matija Bradac, Protekt Dolenjska, naj Jerca Božič Kranjec
Bradač bi tudi prodal, občina pa na sodišče.

Župan Alojzij Muhič bo odločanje o sporni najemnini za prostore Razvojno izobraževalnega centra (Ric) Novo mesto, ki naj bi za prihodnje leto znesla 600 tisoč evrov, predal sodnim mlinom, Matijo Bradača, najemodajalca, pa je ta odločitev presenetila.

Spodbijanje na sodišču

"Prepričan sem bil, da smo na zadnjih pogajanjih prišli skupaj, tudi pisno smo potrdili, da se strinjamo s pogoji občine," je povedal Bradač. Vsebina dogovora je bila po njegovih besedah popuščanje pri najemnini in stroških za obdobje krize. Kot je dodal, še vedno čaka, kdaj mu bo občina plačala letošnji dolg, nekaj čez 300 tisoč evrov.

"Bradač se dogovorjenih rokov ni držal, zato druge poti kot na sodišče ni. Vztrajal bom do konca, saj želim stvari razčistiti, in to tudi za nazaj, tako da ne bo očitkov, da je bila občina oškodovana," je povedal župan Alojzij Muhič. Tožbo za spodbijanje pogodbe bodo po njegovih besedah vložili v naslednjih dneh oziroma takoj, ko bo pripravljena.

Sporni deli pogodbe

Gregor Macedoni, občinski svetnik, čigar predlog o prekinitvi najemne pogodbe so svetniki pred časom potrdili, pravi, da še vedno pričakuje prekinitev pogodbe ali pa pogodbo, ki ne bo kot zdajšnja sklenjena za 20 let, v kateri ne bodo všteta parkirišča, ki bo brez revalorizacije in po kateri bodo plačevali le dejanske, ne pa pavšalnih stroškov.

Občinski svetniki so na včerajšnji seji potrdili občinski proračun za prihodnje leto, v katerem je predvidena tudi za zdaj še nerešena višina najemnine za Ric. "Če se bo januarja pokazalo, da vsi ti sporni elementi najemnega razmerja niso prekinjeni, bodo morali koalicijski svetniki prevzeti odgovornost," je še povedal Macedoni.

Pripravljen je prodati

Bradačevo podjetje Protekt Dolenjska je, kot še pravi, pripravljeno občini, ki je pred tremi meseci naročila cenitev prostorov, v katerih je Ric, te tudi prodati. "Objekt s pripadajočim in preureditvijo je bil ocenjen na 4,8 milijona evrov. Načeloma smo povsem blizu tej ceni," je še povedal Bradač in dodal, da zanje prodaja sicer ni nujna, da pa si jo želi zaradi miru in blatenja imena njegovega podjetja s strani politikov.

O tem, da bi za rešitev nastale situacije odkup prostorov podprl tudi občinski svet, Macedoni ne dvomi, a po bistveno nižji ceni: "Govorimo o uporabnih 1.600 kvadratnih metrih, vemo kakšne so tržne cene, tako da znesek ne bi smel biti dosti večji od 1,5 milijona evrov."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:57 20.december 2013.

    Pazi na največjo možno ocenjeno vrednost 4.8m € , jemati 600.000 € letne najemnine , je v nebo vpijajoče neskladje , se pravi v 8 letih izplačana investicija in tale pezdec trdi, da je to normalna najemnina, vse to pa ...prikaži večpa mirno podpiše tudi Župan.Če pa vzamemo vrednost 1.6m€, je pa 600.000 € najemnine za to takšna goljufija , da bi morali takoj čuzirati in Župana in tistega , ki je pogodbo izpogajal in pripravil, ter podtaknil Županu !