Slovenija
27 ogledov

Tožba proti Rotniku v megli

slovenija 11.01.2010 dr. Uros Rotnik, direktor Termoelektrarne Sostanj, TES, por Saša Despot
Uroš Rotnik, dolgoletni direktor Teša, od januarja vodi velenjsko komunalo.

Nadzorniki Termoelektrarne Šoštanj (Teš) so upravi naročili novo pravno mnenje, ali bi bila odškodninska tožba zoper nekdanjega direktorja Uroša Rotnika in še sedem toženih lahko uspešna. Ali jo bodo (znova) vložili, bodo odločili na eni izmed prihodnjih sej, pravi predsednik nadzornikov Roman Šturm.

Tožba za 1,6 milijona evrov

Spomnimo, 1,6 milijona evrov težka tožba proti Rotniku je že bila vložena konec januarja, a takratni direktor Teša Franc Rosec, ki je bil tudi med toženimi, ni plačal okrog deset tisoč evrov sodne takse in je odvetnici Stanki Firm Gavez odpovedal pooblastilo, zato se razume, da je tožba umaknjena. "Niti Vitoslav Türk ni, ko je vodil Eles, umaknil tožbe proti sebi," je opozoril poznavalec.

Rosec je nadzornikom povedal, da odvetnica zaradi menjave direktorja ni imela več veljavnega pooblastila, ta pa je dejala, da je imela pooblastilo za zastopanje Teša in ne odstavljenega direktorja Simona Tota, pooblastilo pa velja do preklica.

Tri kartone dokumentov

Prvi nadzornik Teša je izpostavil, da je bila tožba vložena šele po menjavi Tota ter kar leto in pol po izdelavi mnenja, ki ga je pripravila Perspektiva.

"Konec septembra sem dobila tri kartonske škatle dokumentacije in take tožbe se ne napišejo v enem tednu," je povedala Firm Gavezova. "Če se ne bi čutil krivega, bi lahko pustil, da to ugotovi tudi sodišče."

Glede na to, da je Dnevnik pred dnevi razkril, da je zdajšnji direktor Peter Dermol predlog, kako odgovoriti na novinarska vprašanja, po navodilu Rosca pošiljal Rotniku, je težko pričakovati, da bo tožba znova vložena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.