Slovenija
20 ogledov

Tožba še na sodišču

Objekt, ki je zdaj namenjen samo kolesarstvu, sameva, zato je vanj nujno pripelj Žurnal24 main
Velodrom. Občina ga želi pokriti, ministrstvo meni, da je zemljišče njihovo.

Pokritje velodroma v Češči vasi namerava novomeška občina izpeljati s sklenitvijo javno-zasebnega partnerstva, partnerja pa poiskati z razpisom koncesije. To, da sodniški mlini še meljejo tožbo za ugotovitev lastništva zemljišča, na katerem stoji velodrom, naj pri tem po besedah Jožeta Kobeta, direktorja občinske uprave, ne bi bilo ovira: “Trenutno smo lastniki mi in prepričani smo, da bo tako ob koncu postopka razsodilo tudi sodišče.”

Za več športov. Dvorana. S pokritjem velodroma naj bi v dvorani, ki bi tako nastala, prostor dobili še rokomet, košarka, badminton in atletika. Na zahodni strani naj bi postavili nove tribune in uredili pomožne prostore.

V zemljiški knjigi občina
Velodrom je leta 1996 zgradilo Kolesarsko društvo Cyclotour, ki je istega leta tu pripravilo svetovno mladinsko kolesarsko prvenstvo. Dve leti prej so z ministrstvom za obrambo sklenili najemno pogodbo za zemljišče. Na ministrstvu so nam povedali, da lastniške pravice niso nikoli prenesli na mestno občino. “Občini se je uspelo v zemljiško knjigo vpisati na podlagi zakona o športu, zato je državno pravobranilstvo kot zastopnik vložilo tožbo za ugotovitev lastništva na spornem zemljišču,” so nam dejali na ministrstvu.

Občinski po 30 letih
Zdajšnja vrednost velodroma je po Kobetovih besedah dva milijona evrov, za ureditev dvorane pa bi jih potrebovali deset. “Partnerju naj bi se ta vložek povrnil v 30 letih, potem pa bi velodrom prešel v last občine,” je povedal Kobe. Če bo občini za projekt uspelo pridobiti tudi nepovratna državna ali evropska sredstva, bi se ta doba sorazmerno zmanjšala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.