Slovenija
78 ogledov

Tožba za plažo padla v vodo

Ležalniki na plaži Suzana Kos
Portoroška plaža. Golenač od Okolja Piran ne bo dobil odškodnine.

Milijonsko tožbo lokalnega podjetnika Jožeta Golenača, ki jo je ta zaradi razdrtja pogodbe o oddaji ležalnikov na osrednji portoroški plaži vložil proti Okolju Piran, je koprsko okrožno sodišče v celoti zavrnilo. "Golenač je od nas zahteval 1,1 milijona evra z obrestmi od novembra 2004 do plačila ter okrogel milijon z obrestmi od aprila 2007 do plačila," pravi Alen Radojkovič, član uprave Okolja Piran, ki upravlja portoroško plažo.

Spor z dolgo brado

Spor med Golenačem in piranskim Okoljem ima že dolgo brado ter sega v leto 1996, ko je javno podjetje z njim razdrlo pogodbo o oddaji ležalnikov na osrednji plaži v Portorožu; razlog je bil slabo upravljanje.

Golenaču so sicer leta 2008 izplačali odškodnino v protivrednosti 382 ležalnikov in 390 senčnikov, ki so mu jih odvzeli leta 1996. Portoroški podjetnik pa je menil, da je upravičen še do odškodnine zaradi izgubljenega dobička, ker med letoma 1996 in 2008 ni mogel uporabiti svojih rekvizitov.

Ni imel sreče

Golenač je od leta 1996 senčnike in ležalnike oddajal na bližnji hotelski plaži Meduza, nedavno pa so z njim prenehali sodelovati tudi Istrabenzovi hoteli. Le nekaj dni po tem, ko je dejavnost oddaje začel opravljati nekdo drug, je zagorelo. V požaru, ki naj bi bil po nekaterih ocenah podtaknjen, je zgorelo več kot 200 ležalnikov. Policija na vprašanje, ali so preiskavo končali in potrdili govorice o požigu, do zaključka redakcije ni odgovorila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.