Slovenija
166 ogledov

Tožba zaradi "nagajanja"

Mrakova ulica Iztok Golob
Kranj. Pravdanje med Pintarjem in stanovalci Mrakove prestavljeno na marec.

Spor. Pinvest, podjetje Erazma B. Pintarja, zahteva od več etažnih lastnikov z Mrakove ulice v Kranju nekaj več kot sto tisoč evrov odškodnine. "Tožimo jih za škodo, ki nam jo vsa ta leta povzročajo," pojasnjuje Pintar, ki nekaterim etažnim lastnikom očita, da njegova investicija stoji zaradi zlorabe procesnih pravic. Pravdanje na okrožnem sodišču bi se moralo začeti danes, vendar je prestavljeno na marec.

Pred leti je na zelenici sredi Mrakove Pintarjevo podjetje prevzelo gradbišče stanovanjskih hiš, dela pa so bila večkrat ustavljena. "Uporabljajo vsa možna sredstva, da bi zavlačevali. S tem so me pahnili v recesijsko obdobje, v katerem težko najdem vire financiranja, pa tudi nepremičnine gredo težje v prodajo. Preprosto nagajajo," je prepričan Pintar.

Za funkcionalno zemljišče

"Tožba je neutemeljena," odgovarja odvetnica Jelka Sajovic, sicer ena od etažnih lastnic z Mrakove ulice. "Ni šlo za zlorabo procesnih pravic ali nagajanje. Nikoli nismo nasprotovali gradnji, a določene stvari niso bile usklajene s prostorskoureditvenimi pogoji," pravi. "Menimo, da nam pripada funkcionalno zemljišče," pojasnjuje in dodaja, da je to zdaj delno v lasti Pinvesta, delno pa občine.

Del pod plombo

Pintar je prepričan, da je zahteva stanovalcev po funkcionalnem zemljišču neupravičena, in poudarja, da je do zdaj spor dobil tako na prvi in drugi stopnji kot upravnem sodišču.

Sajovičeva pravi, da so zoper sodbo upravnega sodišča vložili revizijo na vrhovnem, sicer pa meni, da bi Pintar lahko gradil naprej. Pintar to priznava, vendar opozarja, da ima zaradi zahteve stanovalcev na delu zemljišča plombo, zaradi katere ne najde investitorjev.

Komentarjev 1
  • malonaokoli 08:22 20.april 2016.

    Grozljivo in zakaj investitir sredi strnjenega blokovskega naselja ne zida garaže ? stanovalci bi bili zadovoljni, pa še cena za beton je dobičkonosna...očitno Pintar zlobno nagaja z novim blokom, kamor ne sodi.