Slovenija
18 ogledov

Tožbe bi ob alternativi umaknili

Vesna Pusić Zarko Basic/PIXSELL
Hrvašak je pripravljena umakniti tožbe proti LB in NLB, vendar šele, ko bodo sprejete alternativne rešitve.

Hrvaška je pripravljena umakniti tožbe proti LB in NLB na hrvaških sodiščih, ko bosta obe vladi uradno sprejeli predlog rešitve spora finančnih strokovnjakov Franceta Arharja in Zdravka Rogića, je v današnjem pogovoru za zagrebški Radio 101 ponovila hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić. Arharjev in Rogićev predlog pričakuje do konca marca.

"Dokler alternativne rešitve ne bo, bi z umikom tožb celotni predmet zastaral in ga ne bilo možno več urejati na ta način," je pojasnila Pusićeva, ki je tudi podpredsednica hrvaške vlade.

Ravno z umikom tožb, ki so jih na podlagi pooblastil hrvaškega finančnega ministra proti LB in NLB vložili Zagrebška banka in Privredna banka Zagreb, je njen slovenski kolega Karl Erjavec pogojeval ratifikacijo pristopne pogodbe med Hrvaško in Evropsko unijo v državnem zboru.

Pusićeva je v pogovoru za Radio 101 še povedala, da so bile informacije o rešitvi spora, ki so se konec lanskega leta pojavile v hrvaškem tisku, nepopolne ter da ne ve, kdo je posredoval takšne informacije.

Ni želela govoriti o podrobnostih pogovorov med Arharjem in Rogićem, dejala pa je, da obravnavata vrsto elementov ter da se strinjata o načelih, medtem ko je operacionalizacija rešitve še zmeraj na mizi.

Komentarjev 1
  • ennanova 22:08 05.januar 2013.

    Mladi verujemo vate, Pravica (pismo učitelja, ki mu ni vseeno)http://za-misli.si/kolumne/mare-stempihar/714-mladi-verujemo-vate-pravica-pismo-ucitelja-ki-mu-ni-vseeno