Slovenija
34 ogledov

Tožbe med belimi haljami

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Direktorju Splošne bolnišnice Izola napovedali odškodninsko tožbo in kazenske ovadbe. Nesoglasja že od smrti pacientke s kardiološkimi težavami.

Medicor je sicer podprlo tudi Društvo na srcu operiranih bolnikov Slovenije, ki bodo od ministra za zdravje Dorjana Marušiča zahtevali Kranjčevo razrešitev. Kranjc je sicer že napovedal, da se bo prijavil na razpis za direktorja SBI. O tem pa razmišlja tudi Zorčeva.

Po nedavni smrti pacientke s kardiološkimi težavami se vrstijo tudi zapleti med izolsko bolnišnico in kardiološkim centrom Medicor, ki deluje v prostorih bolnišnice. Po smrti pacientke je direktor izolske bolnišnice Anton Kranjc izpostavil, da bolnišnično osebje nima normalnega dostopa do diagnostičnega aparata angiografa. Če bi namreč pacientko, za katero ob sprejemu niso vedeli prave diagnoze, priključili na aparat, bi lahko ustrezno ukrepali in morebiti celo preprečili smrt.

Vodja Medicorja Marjeta Zorc je danes po drugi strani zanikala kakršnokoli odgovornost za smrt pacientke in poudarila, da jih tistega dne iz izolske bolnišnice ni nihče poklical.

"Bolnica, čeprav smo imeli pripravljeno ekipo, na žalost ni potrebovala naše pomoči, ker je bila bolezen drugačnega poteka," pravijo v Medicorju. Po njihovem mnenju se želi tragični dogodek izkoristiti v druge namene. Kranjca bodo kazensko ovadili zaradi obrekovanja, vložiti pa nameravajo tudi odškodninsko tožbo zaradi domnevno povzročene poslovne škode.

Razlog spora − denar
Pravi vzrok za javne razprave o tragičnem primeru je po njegovem v konfliktnem odnosu med Medicorjem in SBI. Medicor naj bi od SBI za uporabo angiografa po navedbah Kranjca zahteval 127.000 evrov letno.

Po mnenju Kranjca bi izolska bolnišnica v petih letih ob tolikšnih stroških aparat lahko kupila sama. Predlog za nabavo novega angiografa je zato že v finančnem načrtu bolnišnice, ki ga je svet zavoda potrdil danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.