Slovenija
34 ogledov

Tožbe proti direktorjem

Prodaja premoženja LTH, ki je dve leti v stečaju, je do zdaj neuspešna, tudi za Žurnal24 main
LTH. Odškodninske tožbe proti nekdanjim članom uprave. Predlog za novo prodajo premoženja.

"Ta teden bom sodišču podal predlog za novo prodajo premoženja," je dejal Dušan Taljat, stečajni upravitelj Loške tovarne hladilnikov (LTH).

             28
milijonov evrov je vseh terjatev, s prodajo premoženja so do zdaj iztržili dobrih 200 tisoč evrov.

Prodaja premoženja po delih, za katero je rok potekel prejšnji četrtek, ni bila uspešna, saj po besedah Taljata ni bilo nobene ponudbe. Premoženje bodo naprej prodajali kot celoto, če bo to neuspešno, pa še po delih. "Nekaj zanimanja je le za manjše nepremičnine, za premoženje večje vrednosti pa kupcev ni," je pojasnil. Vseh terjatev je za 28 milijonov evrov, s prodajo premoženja pa so do zdaj iztržili dobrih 200 tisoč evrov.

Tožbe zaradi neukrepanja
Prejšnji petek je bil na kranjskem sodišču prvi narok v tožbi zoper nekdanjega direktorja LTH Antona Vasjo Dovšaka, tožbe pa so vložene proti vsem članom uprave, ki so to podjetje vodili v zadnjih petih letih. Višina tožbenih zahtevkov je od 62 tisoč do 150 tisoč evrov.

"Za tožbe smo se odločili, ker nobena uprava kljub dejstvu, da je bilo podjetje insolventno, ni ukrepala. Gre za neodgovorno ravnanje," je poudaril Taljat. O tem, koliko denarja si obetajo od tožb, pa je dejal: "Kolikšen bo izplen, je trenutno še težko reči. Vsi se branijo, da niso odgovorni."

Neupravičena prodaja
Zelo negotova je tudi pravda proti podjetju Agovit, ki je v lasti zadnjega direktorja LTH Miloša Kodreta, saj je šlo v začetku maja v stečaj. Proti Agovitu sta vloženi dve tožbi v vrednosti več kot milijon evrov.

"Zelo pomembna je predvsem tožba zaradi neupravičene prodaje blagovne znamke, vendar je sodišče zaradi stečaja prekinilo postopek. Po vsem, kar se je zgodilo z Agovitom, upamo, da bomo uspešni vsaj v tožbi glede blagovne znamke," je povedal stečajni upravitelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.