Slovenija
315 ogledov

Toženi se čuti izigranega

Samo Majcenović Nino Verdnik
Gradbeni posli. Majcenovič stavi na podpisani dogovor, ki odvetnici Topleka ni znan.

"Če podpišem, da so bile moje izjave zoper njega v parlamentu neresnične, se je gospod Danilo Toplek obvezal, da bo uredil umik vseh sodnih in kazenskih postopkov zoper mene," je po koncu včerajšnje obravnave povedal Samo Majcenovič, nekdanji direktor podjetij Schop in Konstruktor VGR.

Izjava namesto tožb?

Včeraj se je na Okrožnem sodišču v Mariboru nadaljevalo sojenje Majcenoviču, od katerega Borut Bernhard zahteva nekaj več kot 9,5 milijona evrov.

Tožnik naj bi z Majcenovičem podpisal dogovor o tihem partnerstvu v podjetju Schop, po katerem naj bi mu pripadalo 40 odstotkov podjetja. Majcenovič je pozneje podjetje prodal in zanj iztržil okoli 11,4 milijona evrov, Bernhard pa zahteva svoj delež.

Bernhard naj bi tihi dogovor podpisal tudi s Toplekom, in sicer naj bi od njegovih 40 odstotkov Toplek dobil 25 odstotkov.

Ne v njeni navzočnosti

Naj spomnimo, da je Majcenovič leta 2010 na komisiji za nadzor javnih financ v državnem zboru izrekel nekaj krepkih čez Topleka. Ta je v medijih od njega zahteval javno opravičilo.

Majcenovič se je opravičil, vendar zdaj trdi, da zato, ker naj bi mu Toplek zagotovil, da bo v zameno poskrbel, da se tožba za 9,5 milijona evrov zoper Majcenoviča umakne.

Zagovorniki Majcenoviča so včeraj dokazovali, da je tak dogovor bil podpisan. Mojca Veljkovič, takratna Toplekova odvetnica, pa je povedala, da se "tega dogovora ne spomni" oziroma da v njeni navzočnosti o tem ni bilo govora. Obravnava se bo nadaljevala maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.