Slovenija
152 ogledov

Toži, čeprav je sam ovaden

Igor Lebar Barbara Milavec
Adria Ankaran. Bivši direktor, obdolžen izčrpavanja podjetja, zahteva službo nazaj.

Igor Lebar, nekdanji direktor Adrie Ankaran, ki so ga koprski kriminalisti pred dobrimi tremi leti s sostorilci osumili oškodovanja podjetja v višini 10,6 milijona evrov, je na koprsko delovno sodišče vložil tožbo, s katero zahteva razveljavitev izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi in vrnitev na delo.

V odvetniški pisarni Aleksandra Lisjaka, ki zastopa Adrio Ankaran, so nam povedali, da je bil včerajšnji narok preložen na maj. V družbi za pojasnila sicer niso bili dosegljivi, prav tako nam ni uspelo priti do Lebarja.

Obrnili smo se še na državno družbo D.S.U., ki je 95-odstotna lastnica Adrie, a v zvezi s tem niso želeli ničesar komentirati. Kot smo izvedeli na koprskem okrožnem tožilstvu, so minuli mesec, potem ko so na pristojnem sodišču zaključili preiskavo proti Lebarju in soobdolžencem, zadevo ponovno dobili v reševanje. Lebar je bil sicer osumljen zlorabe pooblastil, ko naj bi družbo brez vednosti lastnikov razdelil na več hčerinskih družb in jih poskušal prodati pod ceno.

Komentarjev 3
  • Huse Rada Bešić Obradović 17:17 10.november 2014.

    takve lopove ker proneverijo podjetva ih kuj po kratkom postupku pobit lopovi.

  • zdrej 09:22 19.februar 2014.

    Zdaj ima sodišče možnost, da ga dvakrat "udari po glavi". Da ga stožijo za malomarnost, ter še mu zavrnejo njegovo tožbo in mu naprtijo visoke stroške sojenja. Tak da bo plačal marsikateri probono "projekt". Samo kaj, če pa so naši ...prikaži več sodniki bolj proti nesposobnim. Zaqkona se držijo kot pijanec plota.

  • rogg 07:50 19.februar 2014.

    Pa kaj se mi sploh gremo.