Slovenija
18 ogledov

Tožilci tudi nad novinarje?

Kot pravijo na tožilstvu, je tudi v tej zadevi šlo "za koordinacijo dela obeh en Žurnal24 main
Specialni oddelek vrhovnega državnega tožilstva naj bi preiskoval prvega kriminalista Jevška, šefa protikorupcijske komisije Kosa in novinarja Roka Praprotnika zaradi izdaje uradne tajnosti.

Po neuradnih podatkih specialni oddelek vrhovnega državnega tožilstva poskuša razkriti, kako je v javnost prišel podatek, da so na seznamu telefonskih številk, ki so jih uporabljali osumljenci v aferi Patria, tudi ljudje na pomembnih položajih, med njimi tudi generalna državna tožilka Barbara Brezigar.

Krog osumljenih
Med osumljenci naj bi bili vodja kriminalistične policije Aleksander Jevšek, predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos in novinar Dnevnika Rok Praprotnik, ki je prvi objavil novico o spornih telefonskih številkah in povezavi z Brezigarjevo.

Preiskovalci naj bi po nepotrjenih informacijah v sredo zaslišali novinarja Boštjana Veseliča, ki pa naj ne bi sodil v krog osumljenih.

Maščevanje za težave
Praprotnik je zanikal informacije, da naj bi njega že zaslišali. "Nihče me ni povabil na zaslišanje, prav tako me uradno niso obvestili, da bi bil osumljenec. Sem pa to izvedel neuradno," pravi novinar Dnevnika.

Hkrati dodaja, da je že nekajkrat razkril občutljive informacije, pa se mu doslej zaradi tega še ni bilo treba zagovarjati. "Očitno se je državna tožilka lotila novinarja, ki ji je povzročil težave," meni Praprotnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.