Slovenija
4 ogledov

Tožilec ostaja v sodnem pridržanju

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Za podkupljivega tožilca zahtevali pripor, zadnjo besedo bo imelo višje sodišče.

Tožilca so na pridržanje odpeljali v Ljubljano, zaslišal pa ga je preiskovalni sodnik v Mariboru. Na murskosoboškem sodišču je namreč kot okrožna sodnica zaposlena Stojkova žena.

Tožilca iz Murske Sobote je mariborski preiskovalni sodnik že zaslišal. 

Tožilstvo je zahtevalo, da se za tožilca Roberta Stojka odredi pripor, njegova obramba pa je temu nasprotovala. Zadnjo besedo bo tako imelo višje sodišče.

Stojkov odvetnik Igor Vinčec ni želel povedati, kako se je Stojko zagovarjal, povedal je le, da za zdaj osumljeni ostaja v 48-urnem sodnem pridržanju.

Po besedah okrožne državne tožilke BlankeŽgajner bo odločitev sodišča znana še danes.

Ujet pri dejanju
Stojka
sumijo več kaznivih dejanj, med drugim naj bi ga prijeli tudi pri jemanju 25 tisoč evrov domnevne podkupnine. Pri tem dejanju so ga ujeli v četrtek in ga nato tudi prijeli. Kot je povedal vodja nacionalnega preiskovalnega urada Harij Furlan, je bil denar, ki naj bi ga tožilec prejel kot podkupnino, označen.

O sumu jemanja podkupnine je policijo obvestila Komisija za preprečevanje korupcije, ki jo od nedavnega vodi Goran Klemenčič. Odzvali so se kriminalisti NPU-ja, obvestili vrhovno državno tožilstvo, ki je akcijo tudi usmerjalo.

Po navajanju portala Prekmurje.si naj bi bilo tožilčevo prijetje povezano z njegovim delom v primeru domnevnega preprodajanja kopaliških vstopnic Term 3000. V tej zadevi so trije ljudje obtoženi, da so leta 2002 in 2003 s poneverbo in zlorabo položaja pri naročanju in prodaji 26.000 kopaliških vstopnic Terme 3000 opeharili za 200.000 evrov.Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.