Slovenija
56 ogledov

Tožilec zanika dolgove

Slavko Ožbolt Suzana Kos
Izvršitelj grozi, da bo zaradi neplačevanja računov prijavil tožilstvo in zahteval odgovornost.

“Tožilstvo laže in je arogantno! Prav včeraj sem jim poslal dopis, da jih bom prijavil in zahteval odgovornost. Sodu je izbil dno primer, ko so mi po dveh letih in pol pošiljanja dopisov in računov odgovorili, da so papirje glede določenega zaseženega avtomobila že pred dvema letoma poslali na sodišče,” razlaga izvršitelj Franko Slavec. “S policijo in sodiščem ni težav, le koprsko tožilstvo se iz meni neznanih razlogov vede neprofesionalno, ne plačuje računov in nas niti ne obvesti, kdaj dokumentacijo o zaseženih avtomobilih preda drugim organom,” dodaja.

Izvršitelj je zadolžen za hrambo avtomobilov, ki jih policija zaseže na Obali. Ukradenih avtomobilov iz tujine policija na tem območju zaseže blizu sto na leto; še več zaseženih pa bo, ko bo septembra začela veljati novela zakona, po katerem bo policija iz prometnih prekrškov znova lahko zasegla več avtomobilov.

Obtožbe zanikajo

Na koprskem tožilstvu trdijo, da neporavnanih zapadlih obveznosti nimajo. “V primeru, ki ga omenjate, pa ne gre za vprašanje pravočasnosti plačil, ampak za vprašanje priznavanja upravičenosti oziroma utemeljenosti izstavljenih računov. Pri navedenem izvršitelju so se dogajali primeri, ko so izstavljeni računi ta obseg presegali, zaradi česar je moralo tožilstvo nekatere račune delno ali v celoti zavrniti,” zatrjujejo v uradu okrožnega državnega tožilstva, ki ga vodi Slavko Ožbolt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.