Slovenija
35 ogledov

Tožilec zaradi vstopnic v zapor

Robert Stojko Delo
Nekdanji murskosoboški tožilec Robert Stojko, ki ga je senat mariborskega okrožnega sodišča 27. marca lani zaradi korupcije obsodil na leto in pol pogojne kazni s triletno preskusno dobo, bo moral po poročanju Radia Slovenija v zapor.

Robert Stojko je kot tožilec enemu od obtoženih v kazenski zadevi poneverjanja kopaliških vstopnic za Terme 3000 Boštjanu Sercu obljubljal pomoč do oprostilne sodbe v zameno za denar. Serec mu je 4. novembra 2010 prinesel 25 tisoč evrov, a je šlo za denar policije, saj so bili v celotno akcijo vključeni kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada.

Obsojeni je bil namreč zasvojen z igrami na srečo, zato pa tudi precej zadolžen. Kmalu po prijetju – priprt je bil dva tedna – je Stojko na vlado naslovil pisno izjavo, da se odpoveduje službi državnega tožilca, funkcija pa mu je nato prenehala z 9. novembrom 2010.

Po poročanju Radia Slovenija je Stojkov zagovornik Igor Vinčec napovedal, da bo sodišču predlagal, naj Stojko dosojeno zaporno kazen odsluži z družbeno koristnim delom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.