Slovenija
20 ogledov

Tožili ga ne bodo

Igor Bav%C4%8Dar Žurnal24 main
Skupščina Istrabenza: Proti Bavčarju in Kosmini ne bo odškodninskih tožb.
Kako zdaj posluje

Bolje. Koprska holdinška družba je v prvih treh mesecih letos imela 3,5 milijona evrov čiste izgube, lani je bila ta desetkrat višja – znašala je 39,6 milijona evrov. Družba sicer prodaja del svojega premoženja – tudi Drogo Kolinska, za katero je prejela več nezavezujočih ponudb.

A res? No, to pa je ... Raje ne komentiram.” Takole se je Janko Kosmina, nekdanji predsednik nadzornega sveta, odzval na novico, da uprava holdinške družbe Istrabenz na temelju ugotovitev izredne revizije na bližnji skupščini ne bo predlagala vložitve odškodninske tožbe proti Igorju Bavčarju. Poklicali smo tudi tega, a je telefon zvonil v prazno.

Kosmina: Imam čisto vest
Na skupščini Istrabenza, ki bo 27. maja, bodo med drugim obravnavali izsledke izredne revizije nekaterih poslov nekdanje uprave in odločitev nadzornikov.

Jaz imam čisto vest, nadzorniki smo delovali v okviru pristojnosti, te pa so

V Istrabenzovem poročilu za leto 2007 ni razkrit dogovor o nakupu delnic Petrola od Zavarovalnice Triglav za 19,9 milijona evrov.
Iz poročila družbe ABC revizije

 

nam na skupščini leta 2004 močno omejili in dali upravi velika pooblastila. To ni bilo dobro, saj je Bavčar o odločitvah uprave nato nadzornike le obveščal
,” je razložil Kosmina. Tudi glede nakupa delnic Petrola poudarja, da so delež, ki bi ga lahko pridobil Istrabenz v največjem slovenskem naftnem trgovcu, omejili na 24,9 odstotka.

“Pa še to naj bi bil nakup le v okviru razpoložljivih sredstev in z zagotovljenim donosom,” je dodal nekdanji prvi nadzornik.

Lovšin ne komentira

Nismo našli dokumentacije, ki bi utemeljevala napovedani petodstotni donos delnic Petrola, in ne dokumentacije, ki bi opredeljevala sinergijske učinke poteze.
Iz revizije družbe BDO

Za komentar novice, da Bavčarja ne bo doletela odškodninska tožba, smo zaprosili tudi Andreja Lovšina, nekdanjega prvega moža Intereurope, ki takšne sreče ni imel – za vratom ima odškodninsko tožbo v višini 37,5 milijona evrov.

Jaz sem bil med osamosvojitelji, od leta 1990 sem štiri leta vodil vojaške obveščevalce, Bavčar pa je bil notranji minister, zato ne morem dati nobenega komentarja. Glede sebe pa lahko znova poudarim, da sem delal zakonito,” je dodal Lovšin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.