Slovenija
17 ogledov

Tožilka bo ista

Današnje sojenje je bilo preloženo. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Čista lopata. Sojenje se nadaljuje v petek.

Šefom vodilnih gradbenih podjetij v državi (neuradno) ni uspelo izločiti tožilke Bojane Podgorelec iz sodnega postopka, v katerem jim ta očita dajanje podkupnine pri pridobivanju posla gradnje nadzornega stolpa na letališču Jožeta Pučnika.

“Tožilstvo je po tem, ko je prejelo sodni spis, odločilo o predlogu za izločitev tožilke in odločitev že posredovalo na Okrožno sodišče v Ljubljani,” pojasnjujejo z vrhovnega tožilstva.

O sodnici še nič
Šele v petek pa bo predvidoma znano, ali bodo Ivan Zidar, Hilda Tovšak in Dušan Črnigoj spet stopili pred sodnico Vesno Podjed, ki bi jim sicer morala začeti soditi že 22. oktobra, ko so gradbinci zahtevali, naj o najodmevnejši gradbeni aferi v Sloveniji razsoja drug sodnik.

“Spis je sodišče s tožilstva dobilo šele danes pozno popoldne, zato začasna predsednica sodišča Martina Erzin o predlogu za izločitev še ni odločila.” Tako na ljubljanskem sodišču razlagajo, zakaj še ni odločeno o tem, kateri sodnik bo moral v kratkem presoditi tudi, ali je policija res nezakonito pridobila dokaze, kako naj bi gradbinci podkupili državnega uslužbenca Tomaža Žiberta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.