Slovenija
5 ogledov

Tožilka na Facebooku o zlorabi

Kot poroča današnji Dnevnik, je s komentiranjem "svojega" nekdanjega primera pre Žurnal24 main
Velenjska tožilka Aleksandra Štiblar je na Facebooku izrazila svoje mnenje o primeru domnevne spolne zlorabe štiriletne deklice iz Koroške, ki ga je nekaj časa vodila tudi sama.

Ko so nekdanji kolegi Štiblarjeve v Slovenj Gradcu ovrgli ovadbo z omenjenimi hudimi obtožbami, je na Facebooku zapisala, da ji je zaradi njihove odločitve slabo, poroča časnik Dnevnik.

Gre za zgodbo, povezano s primerom štiriletne punčke iz Koroške, ki jo samovoljni oče skriva že več kot pol leta, čeprav jo je sodišče že lani poleti dodelilo v varstvo in oskrbo materi. Oče je svoje ravnanje ves čas upravičeval z obtožbami o spolni zlorabi punčke, ki naj bi jo zakrivila njena mati in materin oče.

Ovadbo na račun nekdanje partnerice in dekličinega dedka je oče podal šele lani jeseni, ko je sodišče punčko dokončno dodelilo materi. Preiskava, ki jo je vodilo tožilstvo iz Slovenj Gradca, očetovih navedb ni potrdila in tožilstvo je ovadbo nedavno zavrglo.

"Zaradi odločitve mi je slabo"

Štiblarjeva je bila pred odhodom v Velenje zaposlena prav na slovenjgraškem tožilstvu in je po navedbah Dnevnika nekaj časa primer tudi vodila. Po njenem odhodu je primer prevzel drug tožilec, ki je ovadbo zavrgel. To pa je močno zmotilo Štiblarjevo, ki je svoje ogorčenje izrazila na Facebookovi strani Matica Munca. Tam je zapisala, da "ji je slabo, čeprav je bilo pričakovati tako odločitev". Munc vodi svetovalnico Akcija! in javno predstavlja interese dekličinega očeta.

Neprofesionalno ravnanje
Ravnanje tožilke Štiblarjeve je po besedah vodje celjskih tožilcev Ivana Žaberla "v najboljšem primeru vsaj neprofesionalno". Ali bo Štiblarjeva zaradi očitno spornega ravnanja deležna kakšnih sankcij, vodja celjskega tožilstva še ni mogel povedati, saj mora primer, kot je dejal za Dnevnik, še preučiti, nato bo lahko razmišljal tudi o potencialnih ukrepih.

Po navedbah časnika bo tudi generalni državni tožilec Zvonko Fišer primer še preučil in se nato odločil o nadaljnjih korakih.

Komentarjev 1
  • janis2 20:33 19.oktober 2021.

    danes sem zelo navdušen. Videl sem komentarje ljudi, ki so že dobili posojilo pri LAPO M-F, zato sem se odločil za prijavo na podlagi priljubljenih priporočil in šele pred nekaj urami sem na svojem računu potrdil skupni znesek 28.500 evrov. ...prikaži več To je res odlična novica in vsem, ki potrebujejo pravo posojilo, svetujem, da se prijavijo preko svojega e -poštnega naslova: lapofunding960@gmail.com Whatsapp +447883183014