Slovenija
43 ogledov

Tožilka obtožena zlorabe položaja

Dragica Kotnik Uroš Hočevar/Delo
Zoper višjo državno tožilko Dragico Kotnik je tožilstvo vložilo obtožni predlog zaradi domnevne zlorabe tožilskih pooblastil.

Suspendirana tožilka Dragica Kotnik naj bi novinarju Mitji Lomovšku posredovala interni tožilski dokument o aferi Baričevič, piše Delo.

Predala naj bi predlog za izdajo odredbe

Šlo naj bi za tožilski predlog za izdajo odredbe za pregled telefonskih pogovorov, ki ga je objavil spletni portal Pozareport.si, iz njega pa izhaja, da so kriminalisti pri naknadnem pregledu na dveh stikalih v hiši na Oražnovi v Ljubljani, kjer so trije bulmastifi februarja 2010 do smrti obgrizli lastnika Saša Baričeviča, našli sledove krvi takrat neznane osebe. Kotnikova je zaradi domnevnega nevestnega dela preganjala vodjo ogleda kraja dogodka na Oražnovi in takrat dežurnega na operativno-komunikacijskem centru, a sta bila oba pravnomočno oproščena, navaja Delo.

Disciplinski postopek še ni končan

Tožilka je od začetka kazenskega postopka novembra lani v suspenzu. Zoper Kotnikovo so na tožilstvu že pred časom uvedli tudi disciplinski postopek, a ta še ni končan, menda zaradi nedosegljivosti Kotnikove. Po poročanju časnika je uvedba kazenskega postopka zapletla tudi načrtovani prestop Dragice Kotnik med odvetnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.