Slovenija
18 ogledov

Tožilka: Sodba naj se razveljavi

Po dogodku na Oražnovi ulici, kjer naj bi bili bulmastifi zlorabljeni, kinologi Žurnal24 main
Tožilka prepričana, da sta policista zavestno prikrila sledi, zato zahteva razveljavitev oprostilne sodbe.

Tožilka Dragica Kotnik se je pritožila na oprostilo sodbo, ki jo je januarja policistoma Dušanu Mikolčeviču in Alešu Conradiju v zadevi bulmastifi izreklo ljubljansko okrajno sodišče. Tožilka se ne strinja z razsodbo sodnice Metke Popivoda, da policistoma ni mogoče očitati nevestnega dela, danes poročata časnika Delo in Slovenske novice.

Tožilka prepričana, da so bile sledi zavestno prikrite

Tožilka je prepričana, da je kriminalist Mikolčevič 2. februarja 2010 med ogledom kraja dogodka na Oražnovi ulici v Ljubljani, kjer so podivjani bulmastifi raztrgali svojega lastnika Saša Baričeviča, zavestno prikril nekatere sledove. S kolegom Conradijem, ki je bil tistega dne dežuren na operativno-komunikacijskem centru, pa naj bi se strinjala, da o sumih mučenja živali in zoofilije ne bosta poročala naprej, zato ne dežurna tožilka ne preiskovalni sodnik nista prišla na ogled.

Tretja oseba, Baričevič umorjen?

Kot piše Delo, Kotnikova v pritožbi našteva vrsto vprašanj. Med drugim tudi, zakaj so bila vrata garaže zaprta, zakaj so bili na umetnem spolnem pripomočku kondomi in zakaj je bil Baričevič sredi zime zunaj slečen. Tožilka vztraja, da je pse vzdražila in na Baričeviča naščuvala neka tretja oseba ter da je bil Baričevič umorjen.

Sodba naj se razveljavi

Po navedbah Dela tožilka višjemu sodišču predlaga, naj razveljavi oprostilno sodbo in jo vrne prvostopenjskemu v novo sojenje ali pa naj njeni pritožbi ugodi ter Mikolčeviča obsodi na eno leto, Conradija pa na pet mesecev zapora, oba s preizkusno dobo treh let.

Conradijev zagovornik Blaž Kovačič Mlinar je o pritožbi za časnik dejal, da tožilstvo v obupnem poskusu, da bi doseglo obsodilno sodbo, niza vrsto fantastičnih domnev. "Višje sodišče bo tožilsko pritožbo zagotovo zavrnilo in potrdilo oprostilno sodbo," je prepričan. Da "tožilka pretirava v svoji vnemi in po nepotrebnem izgublja energijo, namesto da bi jo uporabila tam, kjer bi bilo to treba," pa po poročanju Dela meni Mikolčevičev zagovornik Gorazd Fišer.

Komentarjev 2
  • 1111 16:28 24.april 2013.

    ...sodišče in država, DOBRO ve, zakaj se gre, kdo, kaj in zakaj...MARŠ BANDA POKVARJENA!!!

  • dragec 13:11 24.april 2013.

    AV...AV....AV.....AUUUUUUUU