Slovenija
36 ogledov

Tožilstvo nad Žugljev ATVP

Tožilstvo naj bi ugotavljalo, ali je novinarjem bolniški list Urha Bahovca, bivš Žurnal24 main
Urad IP. Odkril sum kaznivega dejanja.

Prijava. Varuhe kapitalskega trga, to je Agencijo za trg vrednostnih papirjev (ATVP), ki jo vodi Damijan Žugelj, bi kmalu lahko začeli preiskovati okrožni državni tožilci. Iskali naj bi odgovor na vprašanje, kdo od zaposlenih je v javnost dal odločbo o bolniškem staležu Urha Bahovca, takrat še zaposlenega na ATVP.

Prijavo o sumu storitve kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov je po končanem inšpekcijskem nadzorju ATVP na tožilstvo poslal urad Informacijskega pooblaščenca (IS) RS, ki ga vodi Nataša Pirc Musar.

Po naših podatkih naj bi prijavo na IP posredoval Urh Bahovec potem, ko se je v javnosti (v oddaji Svet na kanalu A) znašla njegova odločba o bolniškem dopustu, ki je imela v zgornjem kotu signirno številko ATVP.

Na uradu IP so potrdili, da so pri inšpekcijskem nadzoru res ugotovili, da je nekdo od zaposlenih na ATVP zlorabil osebne podatke in jih posredoval nepooblaščeni osebi (novinarjem). Ker pa IP ni pristojen za ugotavljanje “verodostojnosti in resničnosti izjav zaposlenih, pridobljenih med inšpekcijskim ogledom, niti za pregledovanje elektronske pošte, s čimer bi morda lahko pridobil dodatne dokaze”, je razsojanje o tem, kdo je kršil zakon, predal pravosodnemu sistemu.

Na ATVP pa so nam odgovorili, da “podatkov ne poznajo” in jih zato ne morejo komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.