Slovenija
1 ogledov

Tožilstvo: Peče mahal s starim ponaredkom

null Žurnal24 main
Tekst, ki ga je Sašo Peče predstavil v DZ na izredni seji o nakupu oklepnikov in ki naj bi obremenil premierja Janšo, prihaja iz dokumenta, ki je v celoti ponarejen, je sporočil urad državne tožilke.

Vrhovno državno tožilstvo zatrjuje, da se sporni dokument nahaja v enem od spisov v tako imenovani zadevi Depala vas, zanj pa se je že leta 1994 ugotovilo, da je v celoti ponarejen.

Predsednik Lipe Sašo Peče je 9. septembra na seji o nakupu pokazal dokument, ki naj bi dokazoval udeležbo premierja Janeza Janše pri orožarskih poslih v začetku 90. let. Že na seji je Janša dokument označil kot ponaredek "iz svežnja ponaredkov iz Depale vasi". Dejan Kaloh, vodja pisarne poslanske skupine Lipa, je 10. septembra zatrdil, da je dokument ponaredil mladostnik, ki je sin enega izmed članov Lipe.

Peče je zanikal, da bi ponaredil dokument, Kaloha pa označil kot človeka, ki želi izkoristiti pet minut slave. "Dejstvo pa je, da je dokument že od leta 1994 na tožilstvu in na policiji," je poudaril Peče in dodal, da "ne vem, kako bi potem lahko jaz ta dokument ponaredil".

Kaloh je pozneje podal dve ovadbi na policijo, eno zoper strankarskega kolega Boštjana Zagorca zaradi domnevno grozilnega SMS, drugo pa zaradi suma ponarejanja listin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.