Slovenija
29 ogledov

Tožilstvo verjame v trdnost dokazov

ljubljana 09.01.14. Zaslisanje, Ranko Mimović, foto: sasa despot Saša Despot
CPL. Že slab mesec po aretaciji in hišnih preiskavah Ranka Mimovića in Stanka Petriča doletela obtožnica.

Specializirano državno tožilstvo (SDT) je v ponedeljek vložilo obtožnico, s katero nameravajo Ranku Mimoviću, lastniku propadlega Cestnega podjetja Ljubljana (CPL), dokazati domnevno finančno izčrpavanje in oškodovanje CPL ter njegovih hčerinskih podjetij KPL in Tovarne asfalta Črnuče (TAČ). Tožilstvo vse to očita tudi bivšemu šefu CPL Stanku Petriču, ki se bo moral zato na sodišču zagovarjati skupaj z Mimovićem. "Postopek je v fazi vročanja obtožbe obdolženima," pojasnjujejo na ljubljanskem sodišču, ki je prejelo obtožnico zoper Mimovića in Petriča.

Lahko se še pritožita

Zaradi goljufije, ki jima jo očita SDT, obema grozi do osem let zapora. Kdaj točno bi jima lahko začeli soditi, še ni znano. Oba se lahko ob prejemu obtožnice namreč še pritožita in poskusita doseči, da se sojenje sploh ne bi začelo. Mimović medtem zagotovo ostaja priprt v ljubljanskih zaporih, kjer biva že od začetka januarja, ko je policija oba aretirala. Petrič je od tedaj v hišnem priporu.

Tožilka Blanka Žgajnar je za pripravo te obtožnice sicer potrebovala manj kot mesec. Pred dobrimi štirimi tedni je namreč policija pri obeh opravila hišne preiskave in jima zasegla več domnevno zelo obremenilnih dokazov. Med drugim so Mimoviću neuradno zasegli dve luksuzni vozili, Petriču pa enega in vse tri predali sodišču, ki bo zdaj presodilo, ali so bila res kupljena z gotovino, ki naj bi jo Mimović dvignil z računa KPL.

Komentarjev 1