Slovenija
21 ogledov

Tožilstvo vložilo zahtevo za preiskavo

Žurnal24 main
Tožilec Jože Kozina je v ponedeljek vložil zahtevo za preiskavo, potem ko sodišče ni sprejelo obtožnice, ki jo je vložil zoper Boška Šrota in Igorja Bavčarja.

Tožilec za pregon organiziranega kriminala Jože Kozina je namreč prepričan, da bi tudi danes, če bi se odločal o vlaganju posebne obtožnice, storil enako.

Po dveh letih preučevanja namreč po njegovem mnenju ostaja dovolj dokazov o domnevnem oškodovanju Pivovarne Laško, da lahko vloži neposredno obtožnico.

Nekdanji vodja Istrabenza Igor Bavčar je danes za STA povedal, da se še ni odločil za tožbo zoper državo zaradi domnevnega blatenja dobrega imena.

Zadeve bo spremljal še naprej in se odločil o nadaljnjih korakih. Nekdanji direktor Pivovarne Laško Boško Šrot pa je za STA dejal, da izjav ne daje.

V to so ga prepričale tudi slabe izkušnje, ko sodišče po nekaj letih, potem ko je vložil zahtevo za preiskavo v zvezi s sumom oškodovanja in okoriščanja pri prodaji Mercatorja in delnic Kada in Soda, še vedno ni odločilo, ali naj v tej zadevi uvede preiskavo ali ne.

Kot je dejal, je obstajala bojazen, da bi lahko bilo v tej zadevi enako odločeno, in poudarja, da sodišče v tem sklepu o vrnitvi obtožnice nikjer ne navaja, da bi tožilstvo storilo kakršnokoli napako, pomanjkljivosti ali da bi bilo karkoli narobe z obtožnico.

Sodišče tako po njegovih besedah samo nalaga tožilcem, da bi bilo treba zaslišati še kakšno pričo in postaviti morebitnega sodnega izvedenca v tej zadevi. Nikjer pa sodišče ne pravi, da bi tožilstvo napravilo kakršnokoli napako.  V ponedeljek so zato že vložili zahtevo za preiskavo. 

Tožilec se je odzval tudi na poročanje Dnevnika, kjer so mu očitali, da je storil kar nekaj napak, zaradi katerih je bila obtožnica vrnjena. Kot je dejal, za svoje delo ne potrebuje ne podpore medijev ne politkov. Verjame pa, da ima dovolj dokazov in da se je dve leti "močno" ukvarjal s to zadevo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.