Slovenija
33 ogledov

Tožilstvo za Mačka zahteva 12 let

Sojenje Branku Mačku Gregor Katič
Jutri bo znana sodba Branku Mačku. Tožilstvo zahteva 12 let zapora, obramba pa oprostitev.

Celjsko tožilstvo za Branka Mačka, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola ubil tri mlade ljudi, zahteva 12 let zapora. Prav tako tožilec zahteva prepoved izdaje vozniškega dovoljenja Mačku za petletno obdobje. Sodba bo znana jutri.

Mačkov zagovornik Damir Ivančič je tudi tokrat opozoril, da se je med sodnim postopkom zgodilo veliko napak. Zanj je tudi problematičen postopek odvzema krvi Mačku po nesreči, poroča STA.

Maček, ki je prometno nesrečo povzročil zaradi velike količine zaužitega alkohola, pa je izjavil, da mu je iskreno žal za nesrečo in da dogodek obžaluje. Napovedal je tudi, da na razglasitev sodbe najverjetneje ne bo prišel.

Zahtevana kazen za Mačka je tudi najvišja možna kazen za predrzno vožnjo. Z njeno višino se strinjata tudi pravna pooblaščenca oškodovanih Franci Matoz in Drago Tržan. Odvetnika sta v zaključnih besedah poudarila, da se je Maček izogibal odgovornosti, svojcem se takoj po nesreči ni opravičil in ni obžaloval svojega dejanja.

Maček je 2. oktobra 2009 na avtocesti pri Arji vasi pijan zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Treščil je v citroena, ki je pravilno pripeljal nasproti. V njem so umrli trije mladi Celjani Peter Kračun, Nataša Godec in Tjaša Koštomaj, medtem ko je bila Jerneja Rošer hudo ranjena.

Komentarjev 1
  • pesjan 19:05 19.junij 2012.

    nagraditi treba tega G. Mačka :