Slovenija
28 ogledov

Tožilstvo za Voduška zahtevalo podaljšanje pripora

Vladimir Vodušek Saša Despot
Okrožno državno tožilstvo v Celju je za lastnika Info TV Vladimirja Voduška in Stanislava Gaberca, ki sta obtožena izsiljevanja, predlagalo podaljšanje pripora. Ta se jima sicer izteče 12. avgusta.

Zahtevo po podaljšanju pripora je potrdil vodja Okrožnega državnega tožilstva v Celju Ivan Žiberl, ki pa podrobnosti ni želel izdati.

Po besedah odvetnika osumljenega Vladimirja Voduška Boštjana Penka mora o podaljšanju pripora odločiti zunajobravnavni senat. Pripor se v takšnih primerih praviloma podaljša za dva meseca. V šestih mesecih po odvzemu prostosti pa se mora vložiti obtožnica, je pojasnil Penko.

Tako Penko kot odvetnik velenjskega poslovneža Stanislava Gaberca Boris Kanduti podaljšanju pripora nasprotujeta in bosta ustrezno odgovorila tudi na zahtevo tožilstva.

Grozi jima do osem let ječe

Vodušek in Gaberc sta osumljena izsiljevanja vodstev podjetij Unior iz Zreč in Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Oškodovancema naj bi grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar.

Oba obtožbe zanikata. Če bosta spoznana za kriva, jima grozi od enega do osmih let zapora.

Komentarjev 2
  • dragec 08:45 08.avgust 2012.

    Če je po tvojem, potem takoj začnimo graditi nove zapore za najmanj 100000 slovencev.

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 14:50 07.avgust 2012.

    Vse življenje liže rit vodilni garnituri in je skrajni čas, da ga zadene pravična kazen, vključno z njegovo do amena pokvarjeno priležnico. Pa dajte že spucat to pokvarjeno Slovenijo!!!