Slovenija
19 ogledov

Tožilstvo zahteva smrtno kazen z obešenjem

sojenje Mubarak EPA
Tožilec za Mubaraka zahteval smrtno kazen z obešenjem.

Tožilec je za nekdanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka in soobtožene zahteval smrtno kazen z obešenjem, poroča BBC.

Že včeraj je tožilstvo na sojenju nekdanjemu egiptovskemu predsedniku Mubaraku zatrdilo, da ima proti Mubaraku dovolj dokazov, ki pričajo o njegovi odgovornosti pri uboju na stotine protirežimskih protestnikov v času februarske ljudske vstaje, ki je naposled tudi pripeljala do njegovega strmoglavljenja.

Tožilec Mustafa Sulejman je na sodišču danes dejal, da obstajajo "neizpodbitni dokazi" proti Mubaraku in soobtoženim o "spodbujanju ubijanja miroljubnih protestnikov", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ob bivšem predsedniku sodijo tudi njegovima sinovoma Alaju in Gamalu, nekdanjemu zloglasnemu notranjemu ministru Habibu Al Adliju in šestim visokim policijskim častnikom. Obtoženi so korupcije in odgovornosti za nasilno zatrtje množičnih protirežimskih protestov med 18-dnevno vstajo v Kairu konec januarja in na začetku februarja lani, ki so terjali okoli 850 življenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.