Slovenija
145 ogledov

Tožita se za 50 tisočakov odškodnine

Ker naj bi z različnimi izjavami v medijih posegla v čast in dobro ime drug drug Žurnal24 main
Sodišče. Zaradi žaljivih izjav v medijih se tožita Markežič in Popovič. Poravnalna obravnava ni uspela.

"Očitno je napad najboljša obramba. Vendar če je kdo koga žalil v tej občini, je to ravno on. Sodišče pa naj odloči, kdo ima bolj prav," je dejal Viktor Markežič, predsednik stranke Oljka, po včerajšnji neuspeli poravnalni obravnavi.

Boris Popovič, koprski župan, namreč za 50 tisoč evrov odškodnine toži Markežiča zaradi posega v osebnostne pravice, ker naj bi z različnimi izjavami v medijih posegel v njegova čast in dobro ime. Prav tako pa Markežič za enako vsoto in iz enakega razloga toži Popoviča. "Ko je on začel zlivati gnojnico name in našo stranko, da bi nas diskreditiral v javnosti, smo zahtevali, naj neha z blatenjem. Ker ni nehal, smo najprej zahtevali 10 tisoč evrov odškodnine. Nato so spesnili tožbo in zdaj oni tožijo mene," razlaga Markežič.

Njegova odvetnica Polona Čarman je predlagala, naj se zaradi ekonomičnosti oba postopka združita v enega, sodnica pa je predlog zavrnila. Na naslednji obravnavi 18. aprila naj bi bili kot priči zaslišani direktorica občinske uprave Sabina Mozetič in Tatjana Tanackovič, novinarka Dnevnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.