Slovenija
10161 ogledov

Prepovedano: Policija danes nad protestnike s to potezo

Trg republike Saša Despot
Policija z novo taktiko nad protestnike. Okoli Trga republike so pred popoldanskimi protesti postavili ograjo.

"85 odstotkov prebivalcev Slovenije je proti organizirani grožnji s smrtjo," je pred petkovimi protesti na Twitterju zapisal predsednik vlade Janez Janša in jih označil za dejanje "levega fašizma". "Samo 11 odstotkov skrajnežev jo podpira, del njih jo tudi javno propagira."

V drugem Twittu je zapisal, da so protesti nezakonito organizirani v času realne grožnje drugega vala novega koronavirusa. 

Janez Janša Nove omejitve? Slovenija Janez Janša: Grozi drugi val epidemije

Sodeč po objavah na Twitterju petkovim protestnikom danes ne bodo dovolili na trg TR3.

Protestniki sicer že več petkov zapored izražajo nezadovoljstvo z vladnimi ravnanji. Do vlade so kritični zaradi vrste potez, med drugim zaradi domnevnih nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme za boj proti covid-19, številnih kadrovskih menjav, večjanja pooblastil policije, prizadevanj za pošiljanje vojske na meje, napadov na novinarje ter omejevanja dela nevladnih organizacij. Na Trgu republike pred parlamentom vsak teden izražajo nasprotovanje fašizmu, militarizaciji in represiji.

Vseslovenski protesti so se začeli kot akcije z balkonov v času epidemije covida-19, aprila, ko je vlada sprostila prve ukrepe za preprečevanje širjenja virusa, pa so se protestniki podali na kolesa. Proteste prek spletnih družbenih omrežij usklajuje več iniciativ in posameznikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 109
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 18:56 19.junij 2020.

    copy/paste [ V slovenski ustavi in mnogih mednarodnih konvencijah, kot je konvencija o človekovih pravicah, je sicer jasno zapisano, da lahko države posamezne človekove pravice, kot sta pravica do svobode izražanja in združevanja, torej tudi pravica do protesta, v času ...prikaži več izjemnih okoliščin omejijo, a zgolj sorazmerno. ] https://www.mladina.si/media/www/slike/dnevne/2020/__1600/25.jpg

  • gregor51 18:38 19.junij 2020.

    prvega danes so odnesli janulla...aahahahaa kako je bilo to lepo videti

  • Avatar jate
    jate 18:34 19.junij 2020.

    cimprej volitve !!!