Slovenija
17 ogledov

Tradicionalna slanikova pojedina

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V Grand hotelu Union 86. tradicionalna Slanikova pojedina. Razstava in tekmovanje vrhunskih mojstrovin iz morskih in sladkovodnih dobrot.

V ljubljanskem Grand hotelu Union so pripravili tradicionalno, že 86. Slanikovo pojedino, razstavo in tekmovanje vrhunskih kulinaričnih mojstrovin iz morskih in sladkovodnih dobrot.

"Letos imamo prijavljenih 21 tekmovalcev, trije prihajajo iz avstrijske Koroške. Pripravljali bodo kulinarične izdelke, denimo hladne slavnostne plošče za osem oseb ali restavracijske plošče za štiri osebe, obiskovalci si bodo lahko ogledali kulinarične izdelke iz slaščičarstva in kulinarično artistiko, ledene in maslene skulpture, kuharji pa bodo pred gosti pripravljali tudi paelle v ponvi," je za zurnal24.si pojasnila Maja Kosem, predstavnica prodaje in marketinga v  hotelu.

S pustnim torkom se končuje veselo in razigrano obdobje, pepelnica ali pepelnična sreda namreč za pripravo na največji krščanski praznik, to je veliko noč, narekuje štiridesetdnevni post. V preteklosti so strogost in resnost tega dneva obšle mestne gostilne s pripravo slanikovih pojedin, saj je riba, še posebej ne najbolj cenjeni slanik, postna jed.

Največja in najbolj cenjena je kmalu postala slanikova pojedina v Unionski dvorani Grand hotela Union v Ljubljani, ki je že od leta 1908 organizirana kot velik kulinarični dogodek.

Ogled kulinarične razstave je mogoč brez vstopnine od 11. do 17. ure, za "slanikovo" razpoloženje pa bo med 9. in 23. uro poskrbljeno z vrhunsko ribjo kulinariko, pestro ponudbo sladic in širokim izborom vin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.