Slovenija
16 ogledov

Tragična napaka izkušenega jadralca

Takoj po strmoglavljenju letalskega padalca je eden od očividcev poklical reševa Žurnal24 main
Nesreča. Jadralni padalec strmoglavil kmalu po vzletu.

Včeraj nekaj pred 14. uro se je v Polani pri Jurkloštru smrtno ponesrečil jadralni padalec. Njegovo strmoglavljenje v bližini cerkvice sv. Jošta tik pod Lisco, od koder je tudi vzletel, naj bi opazil eden od tamkajšnjih kmetov, ki je takoj poklical reševalce, a mu niso mogli več pomagati.

Zdrsnil s sedeža
Kot smo izvedeli neuradno, naj bi šlo za zelo izkušenega jadralnega padalca J. R., doma s Šedma pri Senovem, tudi predsednika Društva za letenje z jadralnimi padali Kondor iz Radeč, ki je imel za seboj najmanj 233 letov.

Včerajšnji je bil zanj usoden. Letalski inšpektor je do poznega popoldneva ugotavljal vzrok nesreče, neuradno pa naj bi se jadralec pred vzletom pozabil pripeti. "To se zgodi tudi izkušenejšim, a velikokrat zaradi tega ne moreš vzleteti, saj te sedež pritisne k tlom. V tem primeru pa seveda tudi rezervno padalo ne pomaga," razlaga Jože Senica iz Društva za jadralno padalstvo Metulj Rimske Toplice. Očividci naj bi videli, da je imel težave. Poskušal naj bi se zadržati na vrveh, a je kljub vsem poskusom zdrsnil s sedeža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.